Η Visa και η Samsung ανακοίνωσαν διεθνή συνεργασία που θα συνδυάζει την εξειδίκευση της Visa στον τομέα των πληρωμών με τη θέση της Samsung στην τεχνολογία κινητών.


Visa Europe logoΤο συγκεκριμένο σύμφωνο προβλέπει ότι οικονομικοί οργανισμοί που σχεδιάζουν να λανσάρουν προγράμματα πληρωμών μέσω κινητών θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Visa Mobile Provisioning για να κατεβάζουν με ασφάλεια πληροφορίες για λογαριασμούς σε συσκευές Samsung που διαθέτουν τεχνολογία NFC. Επιπλέον, η Samsung έχει συμφωνήσει να «φορτώνεται» στα κινητά της με τεχνολογία NFC η εφαρμογή Visa payWave, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές χρησιμοποιώντας το κινητό τους.


Ο Mariano Dima, Executive Vice President, Visa Europe, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για τη Visa να διευρύνουμε περαιτέρω τη μακρόχρονη συνεργασία μας με τη Samsung. Η σημερινή ανακοίνωση αφορά τη συνεργασία ανάμεσα σε δύο κορυφαίες και καινοτόμες διεθνείς εταιρείες για τη δημιουργία μιας συναρπαστικής υπηρεσίας. Κάθε συσκευή Samsung με εγκατεστημένη υπηρεσία ανέπαφων συναλλαγών της Visa είναι ένα δυνατό εργαλείο που θα επιτρέπει σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητών».


«Η Samsung καινοτομεί στο πεδίο των NFC συσκευών και για μια ακόμα φορά οδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητών. Η συνεργασία με τη Visa αποτελεί σημαντική εξέλιξη προς τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας πληρωμών μέσω κινητών», υπογράμμισε ο Dr. Won-Pyo Hong, Πρόεδρος και Επικεφαλής Media Solution Center, Samsung Electronics. «Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί μια δυνατή πρόταση προς τους οικονομικούς οργανισμούς και θα προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες δυνατότητες στο χώρο των NFC πληρωμών».


Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication) είναι το διεθνές πρότυπο επικοινωνίας που επιτρέπει στις συσκευές κινητών να επικοινωνούν με ασφάλεια με ένα τερματικό πληρωμών. Η ABI Research προβλέπει ότι το 2017 θα διατεθούν 1,95 δισεκατομμύρια συσκευές με τεχνολογία NFC2. Το διεθνές σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Visa και Samsung είναι το πρώτο που υπογράφεται ανάμεσα σε δύο κορυφαίους οργανισμούς, έναν κατασκευαστή συσκευών NFC και ένα δίκτυο πληρωμών και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ευρείας κλίμακας προγραμμάτων για πληρωμές μέσω κινητών. Τα βασικά πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες περιλαμβάνουν τα εξής:


Διεθνής Συνεργασία
Η Visa και η Samsung θα συνεργαστούν για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς κινητών Samsung με τεχνολογία πληρωμών Visa, ενώ θα συμπράξουν και με οικονομικούς οργανισμούς για να επιταχύνουν τη διαθεσιμότητα πληρωμών μέσω κινητών παγκοσμίως.


Σύνδεση της Samsung με την υπηρεσία Visa Mobile Provisioning
Προκειμένου να μπορούν οι οικονομικοί οργανισμοί να λανσάρουν σε ευρεία κλίμακα προγράμματα πληρωμών μέσω κινητών (NFC), η Samsung θα δώσει στις τράπεζες τη δυνατότητα να φορτώνουν πληροφορίες για λογαριασμούς σε ένα chip ασφαλείας ενσωματωμένο στις συσκευές Samsung, με τη χρήση της υπηρεσίας Visa Mobile Provisioning που θα συνδέεται με το KMS (Key Management System) της Samsung – μια υπηρεσία που δημιουργεί domains για ασφαλή αποθήκευση δεδομένων για τους εκδότες.


Διάθεση της διεθνούς άδειας Visa payWave στη Samsung
Η εφαρμογή Visa payWave για κινητά θα υπάρχει ενσωματωμένη σε επιλεγμένα κινητά επόμενης γενιάς της Samsung με τεχνολογία NFC μαζί με ένα στοιχείο ασφαλείας. Οι καταναλωτές θα μπορούν να φορτώσουν πληροφορίες για τους δικούς τους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας απλά μια εφαρμογή για πληρωμές μέσω κινητών που θα είναι διαθέσιμη από τους οικονομικούς οργανισμούς.


Στο Mobile World Congress 2013 που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη 25-28 Φεβρουαρίου, η Visa θα παρουσιάσει το Visa payWave για κινητά και την υπηρεσία Visa Mobile Provisioning. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το περίπτερο της Visa στο Mobile World Congress (αίθουσα 6, περίπτερο 6E40).