Τα καταστήματα Public απέσπασαν 3 βραβεία στο θεσμό Sales Excellence Awards και αναδείχθηκαν μεταξύ των μεγάλων νικητών της βραδιάς.


public_3D_logoΤα Sales Excellence Awards, έχουν ως σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα και όχι μόνο στο λιανικό εμπόριο.


Τα καταστήματα Public διακρίθηκαν και στις 3 κατηγορίες που συμμετείχαν και πιο συγκεκριμένα απέσπασαν τα βραβεία Παραγωγικότητας και Απόδοσης Δικτύου, Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων/ Οργάνωσης Νέου Τμήματος και Εξυπηρέτησης Πελατών. Τα Public μειώνοντας όλες τις γραμμές κόστους και βελτιώνοντας όλους τους δείκτες κατάφεραν να παρουσιάσουν πολύ καλά αποτελέσματα σε μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία.


Το 2012 τα καταστήματα Public έκαναν ένα θεαματικό re-engineering του οργανισμού δικτύου πωλήσεων, και με λιγότερα resources έφεραν καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα σε μια χρονιά δραματικής ύφεσης για την αγορά και την Ελληνική Οικονομία. Συγκεκριμένα σημειώθηκε αύξηση 10% του αριθμού αποδείξεων ανά πωλητή, αύξηση 10% του τζίρου και 12% της κερδοφορίας ανά πωλητή και αύξηση κατά 50% των πωλήσεων που έρχονται από Cross Selling, σε όγκο, αξία και μικτό κέρδος.


Τη μέχρι τώρα αλματώδη αύξηση των μεγεθών του το Public την έχει κερδίσει κατά κύριο λόγο με το εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών του. Αυτό φαίνεται και από τη μεγάλη πιστότητα πελατών, τη συχνότητα επισκέψεων και τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης. Επιπλέον το 2012 ήταν μια χρονιά αναδιοργάνωσης του ομίλου Olympia Development. Εκτός από τη βασική στρατηγική προτεραιότητα που ήταν το re-engineering και το Total Quality Operational Management των υφισταμένων 9 καταστημάτων (με τα παραπάνω αποτελέσματα) ο όμιλος προχώρησε στο άνοιγμα 10 νέων καταστημάτων Public σε όλη την Ελλάδα, με ταυτόχρονη αντικατάσταση του δικτύου καταστημάτων Multirama. Το πλάνο αυτό θα συνεχιστεί για όλο το 2013 με τελικό στόχο να δημιουργηθούν καταστήματα Public σε όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων σε όλη την Ελλάδα.


Το βραβεία αυτά αποτελούν επιβεβαίωση των προσπαθειών όλης της ομάδας των Public (www.public.gr) αλλά και δέσμευση για μία ακόμη καλύτερη χρονιά!