Νέα διεθνή επιτυχία σημείωσε η λύση της Intrasoft International στο χώρο της Φορολογίας, με έργο 6,2 εκ. δολαρίων στο Κατάρ.


intrasoft internationalΜετά από ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό, το σχήμα συνεργασίας στο οποίο συμμετέχει η INTRASOFT International – ως στρατηγικός εταίρος στον καθετοποιημένο χώρο της Φορολογίας & Δημοσίων Εσόδων και με το ρόλο του υπεργολάβου για την υλοποίηση του Συστήματος Εφαρμογών Φορολογίας – επιλέχθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών της Κυβέρνησης του Κατάρ, να αναλάβει το έργο υλοποίησης του Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογικής Διοίκησης (Tax Administration System).


Στο σχήμα συνεργασίας συμμετέχουν η τοπική MANNAI Corporation και η Oracle Consulting. Η συμμετοχή της INTRASOFT International ανέρχεται στα 6,2 εκατ. USD. Το έργο, διάρκειας 18 μηνών (με επιπρόσθετα 5 χρόνια συντήρηση), είναι το δεύτερο μεγάλης κλίμακας έργο στον χώρο της Φορολογίας & Δημοσίων Εσόδων που υλοποιεί η INTRASOFT International στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου. Το έργο αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατή διεθνή εμπειρία και την αποδεδειγμένη ικανότητα της INTRASOFT International στην ανάληψη και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας, σύνθετων και καθοριστικής σημασίας έργων στο χώρο της Φορολογίας παγκοσμίως, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την επιτυχή, μακρόχρονη, διεθνή δραστηριότητα της εταιρίας.


Στα πλαίσια του έργου, η INTRASOFT International θα παράσχει υπηρεσίες σχετικές με την παραμετροποίηση και προσαρμογή, ολοκλήρωση, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη της Ολοκληρωμένης Λύσης Λογισμικού για την εφαρμογή του Συστήματος Φορολογικής Διοίκησης. Το σύστημα βασίζεται σε 3 διεθνώς αναγνωρισμένες ολοκληρωμένες λύσεις: τη λύση Oracle – ETPM και τις λύσεις της INTRASOFT International TRMS και ESKORT Compliance & Enforcement.


Με την ολοκλήρωση του έργου, το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών του Κατάρ θα έχει ένα σύγχρονο σύστημα, το οποίο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη γενικότερη προσπάθεια φορολογικού μετασχηματισμού του Κατάρ, παρέχοντας τα απαραίτητα μέσα στους ανώτερους υπαλλήλους του Υπουργείου να αυτοματοποιούν και να ρυθμίζουν τον φόρτο εργασίας τους και τους διαθέσιμους πόρους τους με σκοπό τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και αύξηση της είσπραξης φόρων.


Στο τομέα των Δημοσίων Εσόδων και Είσπραξης Φόρων, η INTRASOFT International έχει αναπτύξει ευρεία εμπειρία στην υλοποίηση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για τις Εθνικές Υπηρεσίες Δημοσίων Εσόδων και Είσπραξης Φόρων των Υπουργείων Οικονομικών, με εφαρμογές στη φορολογία, τα δημόσια οικονομικά, το τελωνεία και τη φορολογική συμμόρφωση. Η διεθνής εμπειρία της INTRASOFT International έχει αποκτηθεί μέσω σημαντικών υλοποιήσεων έργων σε εθνικό επίπεδο, για τα Υπουργεία Οικονομικών στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και την Ιορδανία, καθώς επίσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την Ευρωπαϊκή ένωση.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι με αυτή τη νέα διεθνή επιτυχία της εταιρίας μας. Άλλη μία εθνική κυβέρνηση επέλεξε την INTRASOFT International μέσα από μία πολύ δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία, για να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο πληροφορικής στον χώρο της Φορολογίας και Δημοσίων Εσόδων, το οποίο θα βοηθήσει το Κατάρ να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες του. Είμαστε επιπρόσθετα υπερήφανοι, γιατί η ανάθεση της εν λόγω σύμβασης ενδυναμώνει τη θέση μας στις κάθετες αγορές και ενισχύει τη δυνατή συσσωρευμένη εμπειρία μας στην υλοποίηση πληροφοριακών έργων μεγάλης κλίμακας στο χώρο της Φορολογίας και Δημοσίων Εσόδων, προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στη στρατηγική της διεθνούς επέκτασης της δραστηριότητάς μας. Από την πλευρά μας, όλες αυτές οι διεθνείς επιτυχίες μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ενεργά τη στρατηγική ενίσχυσης των διεθνών δραστηριοτήτων μας και διαφοροποίησης των προϊόντων και του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών που διαθέτουμε, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των μεταβαλλόμενων αναγκών των παγκόσμιων αγορών».