Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και φέτος αλλά μήπως είναι καιρός να τη γιορτάσετε χωρίς τα… συμβατικά λουλούδια, εστιατόρια και δωράκια γεμάτα καρδούλες;


Wine and CheeseΤώρα η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε την τέλεια εναλλακτική βραδιά Αγίου Βαλεντίνου με τον/την αγαπημένο σας, είτε διαλέξετε να δείτε μαζί μια ρομαντική ταινία, είτε να ακούσετε μουσική παράλληλα με ένα θεσπέσιο δείπνο.


Με αυτό το σκεπτικό, η Logitech έφτιαξε για εσάς μια λίστα από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες, τα κορυφαία ερωτικά τραγούδια αλλά και τις πιο ρομαντικές εφαρμογές για το κινητό ή την ταμπλέτα σας για να γιορτάασετε όσο το δυνατόν καλύτερα και διαφορετικά την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.


Φυσικά, μπορείτε να προετοιμάσετε τη ρομαντική βραδιά στέλνοντας στην αγαπημένη σας λουλούδια στο γραφείο.


Τα 5 κορυφαία ρομαντικά φίλμ για την ημέρα:
Casablanca, σε σκηνοθεσία Michael Curtiz.
Η αποθέωση του κλασικού ρομαντικού δράματος, αυτή η ταινία του 1942 με πρωταγωνιστές το δίδυμο Humphrey Bogart και Ingrid Bergman, διαδραματίζεται στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δίνοντάς μας μια μεγάλη στιγμή από τη χρυσή εποχή της μεγάλης οθόνης.
Amelie, σε σκηνοθεσία Jean-Pierre Jeunet.
Είναι η Amelie, ένα αθώο και απλό κορίτσι στο Παρίσι, που με την δική της αίσθηση δικαιοσύνης αποφασίζει να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω της, ανακαλύπτοντας στην πορεία τον έρωτα. Ιδανική ταινία για να γοητεύσετε τον/την αγαπημένη σας!
Το ημερολόγιο, σε σκηνοθεσία Νικ Κασσαβέτη.
Ένας φτωχός νέος, γεμάτος πάθος για τη ζωή ερωτεύεται ένα πλούσιο κορίτσι, προσφέροντάς της την αίσθηση της ελευθερίας, αν και το ζευγάρι πρέπει να παλέψει κόντρα στο κοινωνικό χάσμα που τους χωρίζει. Μια ταινία ύμνος στην δύναμη της αγάπης που μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.
Περηφάνια και Προκατάληψη, σε σκηνοθεσία Joe Wright.
Βασισμένο στο διάσημο μυθιστόρημα της Jane Austen, η ταινία αφηγείται τη συνάντηση της Elizabeth Bennet (την υποδύεται η Keira Knightley) με τον πλούσιο εργένη κ. Darcy (στο ρόλο ο Matthew Macfadyen). Ο τελευταίος διαπιστώνει ότι την ερωτεύεται παρά την ταξική τους διαφορά. Θα μπορέσει τελικά το ζευγάρι να ξεπεράσει ο καθένας την περηφάνια και προκατάληψη που νιώθουν;
Dirty Dancing, σε σκηνοθεσία Emile Ardolino.
Έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από τη μουσική και τα χορευτικά του και λατρεύτηκε από όλες τις ηλικίες. Είναι η ιστορία της νεαρής Frances “Baby” Houseman (η Jennifer Grey) που θα πιαστεί στα δίχτυα του έρωτα του δασκάλου χορού Johnny Castle, στην κατασκήνωση που κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Στο ρόλο του Castle ο αξέχαστος Patrick Swayze.


Τα 5 κορυφαία ρομαντικά τραγούδια:
Your Song του Elton John.
Ο ίδιος θεωρεί το συγκεκριμένο τραγούδι ως το καλύτερο ερωτικό του, οπότε ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε; Η μπαλάντα, ύμνος στην αθωότητα της αγάπης, γράφτηκε το 1970 και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα ωραιότερα ποπ τραγούδια.
Something των Beatles.
O Frank Sinatra κάποτε το χαρακτήρισε ως το «καλύτερο ερωτικό τραγούδι των τελευταίων 50 χρόνων». Μαζί του συμφώνησαν σχεδόν όλοι, κι αυτό αποδεικνύεται από τις πάνω από 150 εκτελέσεις που έχουν καταγραφεί από την πρώτη κυκλοφορία του το 1969.
Wonderful Tonight του Eric Clapton.
Ο Clapton το συνέθεσε για την πρώην σύζυγο του, την Pattie Boyd, προσφέροντάς μας μια μελαγχολική υπενθύμιση για τις όσες όμορφες στιγμές είχαν ζήσει μαζί.
I Got You Babe των Sonny and Cher.
Οι Sonny και Cher ήταν ζευγάρι και στη ζωή και επί σκηνής, ενώ όταν κυκλοφόρησαν αυτό το τραγούδι το 1965, έγινε αμέσως το σήμα κατατεθέν τους. Ιδιαίτερα ρομαντικό, παραμένει κλασικό ενώ έχει συμπεριληφθεί στην λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.
I Will Always Love You της Whitney Houston.
Γράφτηκε από τη μεγάλη τραγουδίστρια της Country, τη Dolly Parton. Η ερμηνεία όμως της αξέχαστης Whitney Houston πολλά χρόνια αργότερα, θα το καθιερώσει ως ένα από τα απόλυτα ερωτικά ακούσματα, ενώ είναι ένα από τα τραγούδια με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.


Και τα 5 καλύτερα applications για να μπείτε στο… κλίμα:
iLove You in 50+ Languages!, της Lingolook Publishing LL.
Μια ιδανική εφαρμογή για να μάθετε το πώς λένε «σ’ αγαπώ» σε δεκάδες γλώσσες και να εντυπωσιάσετε το… Βαλεντίνο σας.
Valentine’s Recipes, της Post Imagineering, Inc.
Για το τέλειο ρομαντικό δείπνο, να μια εφαρμογή με πολλές γευστικές προτάσεις που θα σας ανοίξουν την όρεξη.
Valentine Photo Free – Picture with Love, της ObjectGraph LLC.
Πως μπορεί κανείς να δείξει την αγάπη του με ένα πρωτότυπο τρόπο; Η συγκεκριμένη εφαρμογή μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια μοναδική φωτογραφία με στυλ Αγίου Βαλεντίνου για να την στείλουμε στον/στην αγαπημένο μας.
Be Mine Lite, της Big Blue Clip, LLC.
Μια έξυπνη λύση για να φτιάξουμε τις δικές μας ευχετήριες κάρτες για τη μέρα. Διαλέγουμε από τα πολλά έτοιμα πρότυπα και τη διακοσμούμε με μια σειρά από εντυπωσιακά εφέ – ανάμεσα τους λουλούδια και παιχνιδιάρικα ντεκόρ- για να εκφράσουμε την αγάπη μας.
Love Horoscopes, της DailyHoroscopes.net.
Μια ματιά στο ημερήσιο ωροσκόπιο μας και τις ερωτικές του προβλέψεις ποτέ δεν κάνει κακό. Η εφαρμογή μας δίνει εικόνα για ένα τριήμερο, οπότε μπορούμε πριν την κρίσιμη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου να έχουμε άποψη!


Προτάσεις για δώρα:
Office 2 with flowers (1)Τι νόημα θα είχε η γιορτή χωρίς ένα όμορφο δώρο; Αν είστε λοιπόν έτοιμοι να ξοδέψετε αλλά προτιμάτε κάτι διαφορετικό από τα παραδοσιακά -κοσμήματα, σοκολάτες και λουλούδια- η Logitech έχει να σας προτείνει μια σειρά από ιδέες που θα ταιριάξουν με το ρομαντικό κλίμα της βραδιάς:


Πληκτρολόγιο-κάλυμμα Logitech Ultrathin στα €99,99
Είναι ένα υπέρλεπτο και κομψό αλουμινένιο κάλυμμα που θα προστατεύσει το iPad σας όπου κι αν βρεθείτε.
Με ενσωματωμένο ασύρματο πληκτρολόγιο, οπότε μπορείτε να πληκτρολογήσετε εύκολα ένα email ή να μπείτε στο chat. Ακόμη, η μπαταρία του έχει διάρκεια έξη μηνών χρήσης, οπότε δεν θα έχετε άγχος για την φόρτιση. Το ενσωματωμένο στάντ, σας επιτρέπει να βλέπετε το iPad από την ιδανική γωνία θέασης, είτε πληκτρολογείτε στο σύντροφο σας, είτε βλέπετε (μαζί) μια ρομαντική ταινία.


Ποντίκι Logitech® Zone Touch T400 στα €49,99
Θα σας χαρίσει ένα άνετο και φυσικό σκρολάρισμα με την γυάλινη επιφάνεια αφής του, που αποκρίνεται και ως τα τρία πλήκτρα επιλογής, όπως ακριβώς έχετε συνηθίσει σε ένα συμβατικό ποντίκι. Κρατήστε στο χέρι σας και δείτε πως οι λαστιχένιες επιφάνειες συγκράτησης στα πλάγια προσφέρουν καλύτερο έλεγχο και ιδιαίτερη άνεση. Κάντε κλικ στο μπροστινό μέρος της οθόνη αφής και αυτόματα θα μεταφερθείτε στην Start screen των Windows 8 για άμεση επιλογή των αγαπημένων σας εφαρμογών. Έχει διάρκεια ζωής 18 μήνες όπως και φωτεινή ένδειξη στάθμης.


Πληκτρολόγιο Logitech Bluetooth Illuminated K810 στα €99,99
Συνδέστε το ασύρματα με έως 3 συσκευές, που μπορεί να είναι προσωπικός υπολογιστής, ταμπλέτα ή smartphone και επιλέξτε όποια θέλετε να πληκτρολογήσετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Το πληκτρολόγιο υποστηρίζει συσκευές Windows, iOS και Android™ οπότε θα ταιριάξει με κάθε τι, προσφέροντας υψηλή παραγωγικότητα.
Με εντυπωσιακό οπίσθιο φωτισμό, που ανάβει αυτόματα μόλις τα χέρια σας πλησιάσουν, αλλά και αυτορυθμίζεται σε ένταση, ανάλογα με τη φωτεινότητα του χώρου.
Με φινίρισμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο και πλήκτρα χαμηλού προφίλ, που δίνουν μια κομψή εικόνα, ταιριαστή με κάθε συσκευή, από PC μέχρι smartphone.
Με αντοχή στη χρήση, όπου κάθε φόρτιση διαρκεί 10 μέρες αλλά και διακόπτη On/Off για εξοικονόμηση ενέργειας, όπως και φωτεινή ένδειξη στάθμης για να γνωρίζετε πότε πρέπει να το φορτίσετε.


Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα προϊόντα επισκεφθείτε το εταιρικό site στο www.logitech.com.