Η BlackBerry ανακοινώνει αναβαθμίσεις σε SDKs, νέα προγράμματα επιβράβευσης και «ανοίγει» το BlackBerry World για την υποβολή εφαρμογών για το Q10.


blackberry Q10Καθότι πρόκειται για τη 2η ετήσια εκδήλωση για προγραμματιστές της BlackBerry® Jam Europe, η BlackBerry σήμερα προσφέρει στην κοινότητα προγραμματιστών BlackBerry αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων για το BlackBerry® 10 toolkit προγραμματιστών, νέα προνόμια σε προγράμματα επιβράβευσης και την εγκαινίαση της υποβολής αιτήσεων μέσω του storefront του BlackBerry® World™ για το BlackBerry® Q10 smartphone.


Το BlackBerry Jam Europe, για το οποίο οι κρατήσεις έχουν ήδη εξαντληθεί για δεύτερη χρονιά, έρχεται λίγο μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παγκόσμια κυκλοφορία των BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10 smartphones στις 30 Ιανουαρίου, γεγονός που κατέδειξε την υποστήριξη και την αφοσίωση των προγραμματιστών στην BlackBerry 10 πλατφόρμα με 70.000 εφαρμογές διαθέσιμες ήδη από την πρώτη μέρα της κυκλοφορία της – περισσότερες εφαρμογές από κάθε άλλη mobile πλατφόρμα πρώτης γενιάς. Επιπλέον, πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Vision Mobile δείχνει πως το 38% των προγραμματιστών θεωρούν τη BlackBerry ως τη βασική πλατφόρμα που χρησιμοποιούν.


«Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει τόσο ενθουσιασμό για μία πλατφόρμα όσο έχουμε δει για το BlackBerry 10. Το BlackBerry Jam Europe είναι η κατάλληλη ευκαιρία για εμάς να ευχαριστήσουμε την κοινότητα των προγραμματιστών για τη συνεχή αφοσίωσή τους, τη στήριξή τους και τον απίστευτο ενθουσιασμό τους», δήλωσε ο Alec Saunders, Vice President των Ecosystem and Developer Relations. «Θέλουμε να διατηρήσουμε το momentum και σήμερα ανακοινώνουμε τις αναβαθμίσεις για το toolkit, τα προγράμματα κινήτρων και ανταμοιβών, καθώς και πολλά άλλα. Ακούγοντας την κοινότητά μας εξελίσσουμε τα προγράμματά μας, ώστε να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να εξασφαλίσουν κάθε επιτυχία μέσω του BlackBerry 10 και να αναγνωριστούν οι προσπάθειες και τα επιτεύγματά τους.


BlackBerry 10.1 SDK
Τα αναβαθμισμένα εργαλεία για την κατασκευή ή τη δοκιμή των εφαρμογών για το BlackBerry 10 smartphone, το οποίο διαθέτει ένα φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο, είναι τώρα διαθέσιμα. Τα εργαλεία αυτά θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους ώστε να «τρέχουν» στην 720×720 οθόνη του smartphone. To toolkit περιέχει επίσης ένα νέο εξομοιωτή για το BlackBerry Q10. Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργούν στο BlackBerry 10 με τη χρήση του Cascades™ διαθέτουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα να προσαρμόζονται αυτόματα στις διάφορες προδιαγραφές της οθόνης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την αναβάθμιση θα βρείτε εδώ: http://devblog.blackberry.com/2013/02/blackberry-q10-sdk-update/


“Built for BlackBerry” πρόγραμμα εφαρμογών
Η ΒlackBerry συνεχίζει να στηρίζει την κοινότητα των προγραμματιστών της και να ανταμοίβει την προσπάθεια και τη δουλειά τους σχετικά με την δημιουργία ποιοτικών εφαρμογών μέσω του “Built for BlackBerry” προγράμματος εφαρμογών. Στο BlackBerry Jam Europe, η BlackBerry ανακοίνωσε τις αναβαθμίσεις του “Built for BlackBerry” προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης μίας λίστας με τις καλύτερες “Built for BlackBerry” εφαρμογές που διατίθονται μέσω του BlackBerry World, ώστε να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα και την εμπορευσιμότητα των “Built for BlackBerry” εφαρμογών. Στο τέλος, οι μόνες εφαρμογές που θα περιλαμβάνονται στο BlackBerry World θα είναι οι “Built for BlackBerry” εφαρμογές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: https://developer.blackberry.com/builtforblackberry/documentation/overview.html


Περιορισμένης έκδοσης BlackBerry 10 smartphones
Η BlackBerry ανακοίνωσε επίσης ότι 12.000 smartphones περιορισμένης έκδοσης κατασκευάζονται αποκλειστικά για προγραμματιστές που δημιούργησαν εφαρμογές εγκαίρως για την επίσημη κυκλοφορία του προιόντος. Οι προγραμματιστές που είχαν προηγουμένως εγκριθεί ώστε να παραλάβουν μία συσκευή ελέγχου Dev A ή Dev B, και οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση στο BlackBerry World, μπορούν να κάνουν νέα αίτηση ώστε να ανταλάξουν τη συσκευή ελέγχου με ένα κόκκινο, περιορισμένης έκδοσης μοντέλο BlackBerry Z10. Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και τις προυποθέσεις μπορείτε να βρείτε στο: https://developer.blackberry.com/limitededition/


Το vendor portal του BlackBerry World ανοίγει για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με BlackBerry Q10 εφαρμογές
Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να προσθέσουν το BlackBerry Q10 smartphone στις συσκευές – στόχους τους στο vendor portal του BlackBerry World. Αυτό θα επιτρέψει στις εφαρμογές τους να κυκλοφορήσουν αμέσως μόλις κυκλοφορήσει επίσημα το BlackBerry Q10 αυτόν τον Απρίλιο.


Useful links
DevZone: http://developer.blackberry.com
DevBlog: http://devblog.blackberry.com