Η Entersoft ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών της Cardisoft, σε υλοποίηση της σχετικής έγκρισης του Δ.Σ. της 10ης Δεκεμβρίου 2012.


entersoftΗ εταιρεία δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στη διεκδίκηση έργων του Δημόσιου Τομέα καθώς και σε συστήματα για Contact Centers και Voice Portals (φωνητικές πύλες εφαρμογών κι ενημέρωσης).


Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Ιωαννίνων, Πειραιώς, Αιγαίου, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας καθώς και μεγάλος αριθμός των ΤΕΙ της χώρας. Επίσης, η Cardisoft υλοποιεί ήδη έργα σε Πανεπιστήμια της Αλβανίας και της Λευκορωσίας, ενώ υπάρχουν ισχυρές προοπτικές επέκτασης αυτής της συνεργασίας σε όλες τις χώρες και τα ιδρύματα της περιοχής. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα Call Centers και Φωνητικές Πύλες σε πελάτες όπως Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Διεθνική ΑΕΔΑΚ, ΕΛΣΤΑΤ, Shell κ.ά.


Με αυτή την εξαγορά η Entersoft εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του Δημόσιου Τομέα και στη διεκδίκηση έργων του ΕΣΠΑ, αγορά που θα αποτελέσει ακόμα ένα χώρο ανάπτυξης για την εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Επιπρόσθετα, ενισχύει τη δυνατότητά της για επέκταση στην ειδικευμένη αγορά των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη επεκτείνοντας και αξιοποιώντας περαιτέρω τις επενδύσεις που ήδη έχει κάνει σε αυτές τις αγορές. Η εξαγορά αυτή δε θα επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας κατά το τρέχον οικονομικό έτος, αλλά θα έχει ουσιαστική ενίσχυση των μεγεθών του ομίλου κατά το 2013.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft Α.Ε., κ. Αντώνιος Κοτζαμανίδης δήλωσε : «Καλωσορίζουμε την ομάδα διοίκησης και τα στελέχη της Cardisoft στο διαρκώς διευρυνόμενο όμιλο της Entersoft. Η συνετή πολιτική του Ομίλου όλα αυτά τα χρόνια, μας επιτρέπει να αξιοποιούμε δυνατότητες για συνεχή ανάπτυξη σε νέους τομείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα προϊόντα αλλά και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της Cardisoft θα συμβάλλουν στην επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην αγορά του Δημόσιου Τομέα αλλά και στην κάθετη αγορά των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, οι εφαρμογές Voice Portals και Contact Centers θα δημιουργήσουν εξαιρετικές συνέργειες με τα προϊόντα και τους πελάτες της Entersoft στον ιδιωτικό Τομέα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές της νέας προσπάθειας που πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει αναπτυξιακά στα αποτελέσματα του ομίλου, ήδη από το 2013».