H Logitech ανακοίνωσε ότι σε 9 προϊόντα της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για κορυφαίο σχεδιασμό και κατασκευή, στα πλαίσια της CES 2013.


logitech logoΣυγκεκριμένα διακρίθηκαν το πληκτρολόγιο Logitech® Wireless Solar K760, η θήκη-πληκτρολόγιο Logitech® Solar Folio, το Logitech® Wireless Rechargeable Touchpad T650, το ποντίκι Logitech® Zone Touch T400, το κάλυμμα-πληκτρολόγιο Logitech® Ultrathin, το πληκτρολόγιο Logitech® Washable K310, το πληκτρολόγιο Logitech® Bluetooth® Illuminated K810, τα ακουστικά Logitech UE™ 9000 Wireless και το Logitech Harmony® Touch.


Όπως δήλωσε ο Bracken Darrell, πρόεδρος της εταιρίας «…είναι μεγάλη τιμή για την Logitech να στέκεται δίπλα στους καλύτερους παγκοσμίως, στη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων τόσο σε σχεδίαση όσο και σε κατασκευή. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευση μας να προσφέρουμε κορυφαία προϊόντα στους καταναλωτές μας, ενώ οι συγκεκριμένες βραβεύσεις είναι μια σαφής αναγνώριση της φετινής μας προσπάθειας και εξέλιξης».


Αναλυτικά τα προϊόντα της Logitech διακρίθηκαν φέτος στις εξής κατηγορίες:
Τιμητική διάκριση στις κατηγορίες Eco-Design & Sustainable Technologies και Tech for a Better World: Πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K760
Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K760 για Mac®, iPad® και iPhone® προσφέρει στους χρήστες του την συνδεσιμότητα Bluetooth® με την εξτρά ευκολία άμεσης αλλαγής σύνδεσης. Έτσι μπορούμε να έχουμε συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο με διαφορετικές συσκευές και με το πάτημα ενός κουμπιού να επιλέγουμε σε ποιο θα πληκτρολογήσουμε. Το πληκτρολόγιο πέρα από την χρηστικότητα του, έχει ένα ιδιαίτερα μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενσωματώνοντας ηλιακές κυψέλες που φορτίζουν ακόμα και σε εσωτερικό χώρο. Επίσης και η συσκευασία του έχει «πράσινη» λογική, καθώς δεν περιέχει καθόλου PVC, ενώ το κουτί είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.


Τιμητική διάκριση στις κατηγορίες Eco-Design & Sustainable Technologies και Computer Accessories: Θήκη-πληκτρολόγιο Logitech Solar Folio
Η θήκη-πληκτρολόγιο Logitech Solar Folio προστατεύει με στυλ και τις δύο όψεις του νέου iPad (τρίτης γενιάς) όπως και του iPad 2. Το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο συνδέεται με το iPad μέσω Bluetooth και φορτίζει με τις ηλιακές κυψέλες που διαθέτει. Μια πλήρη φόρτιση μπορεί να αντέξει έως και δύο χρόνια χρήσης!


Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Computer Accessories:
1. Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650
Το Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650 υποστηρίζει όλες τις ειδικές λειτουργίες των Windows 8 για πλοήγηση με χρήση χειρονομιών. Διαθέτει μια μεγάλη γυάλινη επιφάνεια αφής ώστε τα δάχτυλα μας να έχουν άφθονο χώρο κίνησης. Χειρονομίες όπως μια σάρωση από τα άκρα της επιφάνειας, μας επιτρέπουν να επιλέξουμε εφαρμογή ή να προβάλλουμε τα charms (ειδικά στοιχεία του λειτουργικού). Ακόμη, ένα «τσίμπημα» στην επιφάνεια για να ζουμάρουμε σε μια εικόνα ή μια σάρωση με 3 δάχτυλα, είναι μερικές από τις καινοτομικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε με το νέο touchpad και τα Windows 8.


2. Ποντίκι Logitech Zone Touch T400
Το ποντίκι Logitech Zone Touch T400 είναι μια υβριδική σχεδίαση που υποστηρίζει την πλοήγηση μέσω χειρονομιών των Windows 8. Διαθέτει μια γυάλινη επιφάνεια αφής για κάθετο και οριζόντιο σκρολ και άμεση πρόσβαση στην οθόνη έναρξης του συγκεκριμένου λειτουργικού.


3. Κάλυμμα-πληκτρολόγιο Logitech Ultrathin
Το κάλυμμα-πληκτρολόγιο Logitech Ultrathin έχει σχεδιαστεί ως ιδανικό συμπλήρωμα του νέου iPad όπως και του iPad 2. Το κομψό και υπερλεπτο κάλυμμα της οθόνης από αλουμίνιο προστατεύει την ταμπλέτα ενώ το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο συνδέεται μαζί της μέσω Bluetooth.


4. Πληκτρολόγιο Logitech Washable K310
Άλλη μια καινοτομία είναι το πληκτρολόγιο Logitech Washable K310 που μπορεί να βυθιστεί έως και σε 28 πόντους νερό για… ένα αποδοτικό και γρήγορο καθάρισμα. Οπές αποχέτευσης στο πίσω μέρος επιτρέπουν το γρήγορο στέγνωμα, ενώ τα πλήκτρα έχουν αποτυπωμένους τους χαρακτήρες με laser και καλύπτονται από ειδικό υπεριώδες βερνίκι για να μην ξεβάψουν. Το πλενόμενο, λεπτού προφίλ, πληκτρολόγιο προσφέρει βέβαια μια άνετη χρήση έχοντας μια κλασική διάταξη πλήκτρων.


5. Πληκτρολόγιο Logitech Bluetooth Illuminated K810
Ακόμα ένα πληκτρολόγιο που διακρίθηκε ήταν το Logitech Bluetooth Illuminated K810. Διαθέτει και αυτό ασύρματη τεχνολογία Bluetooth και μπορεί να συνδεθεί με έως 3 συσκευές ταυτόχρονα, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε όποια θέλουμε με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι συμβατό με λειτουργικά Windows, iOS και Android™ ενώ η διάταξή του ακολουθεί το πρότυπο των Windows 8.


Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Headphones: Ακουστικά Logitech UE 9000 Wireless
Τα ακουστικά Logitech UE 9000 συνδυάζουν ηχεία ρυθμισμένα με laser και μια αξιόπιστη σύνδεση Bluetooth ώστε να μας δώσουν κορυφαίο ήχο, τόσο σε ένταση όσο και σε διαύγεια. Ειδικά φίλτρα ακύρωσης θορύβου περιβάλλοντος και χειριστήρια πάνω στο καλώδιο, επιτρέπουν την άνετη χρήση σε κάθε περιβάλλον.


Τιμητική διάκριση στην κατηγορία Home Audio/Video Accessories: Logitech Harmony Touch
Το Logitech Harmony Touch είναι ένα εξελιγμένο πολυτηλεχειριστήριο με έγχρωμη οθόνη αφής, ώστε με απλές κινήσεις να έχουμε άμεση πρόσβαση στην αγαπημένη μας οπτικοαουστική ψυχαγωγία. Το τηλεχειριστήριο ρυθμίζεται και μπορούμε να έχουμε οργανωμένα στην οθόνη του έως και 50 αγαπημένα κανάλια ψυχαγωγίας.


Τα αναγνωρισμένου κύρους βραβεία Σχεδιασμού και Κατασκευής της CES υποστηρίζονται από Σύνδεσμο Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (Consumer Electronics Association – CEA) τον διοργανωτή της έκθεσης CES, που είναι και η μεγαλύτερη στον κόσμο, στο συγκεκριμένο χώρο. Τα βραβεία έχουν πάνω από 30 χρόνια παράδοση και κάθε χρόνο απονέμονται στα κορυφαία προϊόντα τόσο σε σχεδίαση όσο και σε κατασκευή.


Τα εννέα βραβευμένα προϊόντα της Logitech θα εκτίθενται στο ξενοδοχείο The Venetian στο Las Vegas κατά τη διάρκεια της διεθνούς CES 2013, στο διάστημα 8-11 Ιανουαρίου 2013. Τα διακριθέντα προϊόντα θα προβάλλονται και online στην διεύθυνση http://cesweb.org/Awards/CES-Innovations-Awards.aspx.