Tα Google Maps μπαίνουν στα desktop PC με μία νέα έκδοση που επιτρέπει την προβολή του εσωτερικού χιλιάδων κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος.


google maps insideΟι χρήστες θα μπορούν να ζουμάρουν στις κατόψεις αυτών των κτιρίων, ώστε να βρουν π.χ. σε ποιον όροφο και σε ποια θέση του εμπορικού κέντρου βρίσκεται το κατάστημα που αναζητούν ή πού είναι η συγκεκριμένη συλλογή στο μουσείο που πρόκειται να επισκεφθούν.


Χάρτες εσωτερικών χώρων έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, στην εφαρμογή του Google Maps για «έξυπνα» κινητά τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android. Τώρα, ο ιντερνετικός κολοσσός φέρνει το ίδιο χαρακτηριστικό και στην έκδοση του Google Maps για desktop. Σε ανάρτησή του στο Google+, ο ιντερνετικός κολοσσός αναφέρει πως στην υπηρεσία υπάρχουν περισσότερα από 10.000 κτίρια, από εννιά χώρες – μεταξύ άλλων, από τις ΗΠΑ, τη Δανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Ιαπωνία και τη Σουηδία.


Σε όλους αυτούς τους χάρτες προβάλλεται μία σειρά από χρήσιμες λεπτομέρειες, όπως τα ATM ή τα επιμέρους τμήματα ενός πολυκαταστήματος. Η Google σχεδιάζει να εμπλουτίσει την υπηρεσία με πολύ περισσότερες κατόψεις, καθώς σχεδιάζει να χαρτογραφήσει το εσωτερικό αρκετών ακόμη κτιρίων. Επιπλέον, στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, η Google δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους κτιρίων μεγάλη επισκεψιμότητας να «ανεβάσουν» τους δικούς τους χάρτες στην πλατφόρμα.