H Skroutz με γνώμονα την ασφαλέστερη λειτουργία των ιστοσελίδων της, μεταφέρει το data center της στη MedNautilus Greece.


MEDNautilusGR_InfrastructureΣτόχος είναι η απρόσκοπτη και καλύτερη λειτουργία των www.skroutz.gr, http://mybill.skroutz.gr, www.SkroutzStore.gr και www.soby.gr και η φιλοξενία τους σε προστατευόμενο χώρο με επαγγελματικές υποδομές, σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς προδιαγραφές NEBS (Network Equipment Building Standards).


Με βασικό μέτοχο τον τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Telecom Italia, η MedNautilus Greece θα παρέχει στη Skroutz A.E. υπηρεσίες συστέγασης υπολογιστικών συστημάτων (co-location), φιλοξενία (managed hosting), σχεδιασμό επιχειρηματικής συνέχειας από φυσικές καταστροφές (disaster recovery), καθώς και υπηρεσίες διασυνδεσιμότητας (wholesale connectivity services) μέσω των υποδομών της στην Αθήνα. Επιπλέον, η MedNautilus Greece, αξιοποιώντας το υποβρύχιο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 6.000 χιλιομέτρων της μητρικής LanMed Ltd, που εκτείνεται σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, παρέχει απευθείας σύνδεση των δικτύων με την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.


Η μετακόμιση του data center της Skroutz Α.Ε. στη MedNautilus, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού των μελλοντικών της δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά, το πλάνο ανάπτυξης της Skroutz Α.Ε. περιλαμβάνει τη δραστηριοποίηση σε πρόσθετους τομείς υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα οι τηλεπικοινωνίες -με την πρόσφατη παρουσίαση της υπηρεσίας Skroutz MyBill-, αλλά και επενδύσεις για την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, όπως η γειτονική Τουρκία.


Η συστέγαση των υπολογιστικών συστημάτων της Skroutz Α.Ε στις εγκαταστάσεις της MedNautilus Greece, εξασφαλίζει αξιοπιστία και μεγαλύτερη ασφάλεια για τη λειτουργία των ιστοσελίδων της, ενώ παράλληλα εγγυάται τη γρήγορη, αποτελεσματική και οικονομική διασύνδεσή με άλλους φορείς εντός και εκτός συνόρων.