Ξεκινάει η διεθνής διάθεση των Windows 8, τα οποία προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες και επιλογές μέσα από νέες προσφορές και εφαρμογές


Microsoft logo new aug 2012Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση των Windows 8 στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Windows 8: ένα νέο όμορφο περιβάλλον εργασίας, καθώς και ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών μέσω της έναρξης λειτουργίας του Windows Store, το οποίο είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 1000 PCs και tablets με πιστοποίηση Windows 8.


«Με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft αποκαλύπτει τα Windows σχεδιασμένα από την αρχή», δήλωσε ο Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς. «Σε tablet ή PC, για εργασία ή διασκέδαση, για κατανάλωση περιεχομένου ή για δημιουργία νέου, τα Windows 8 προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και στο προσωπικό σας στυλ».


Τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής σε δύο εκδόσεις, τα Windows 8 και τα Windows 8 Pro. Για τους επιχειρηματικούς πελάτες, τα Windows 8 Enterprise προσφέρουν νέες δυνατότητες για βελτιωμένη παραγωγικότητα με λειτουργίες όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια σε όλα τα σημεία, με λειτουργίες όπως το BitLocker και το AppLocker. Την ίδια στιγμή, η ομάδα προϊόντων Windows αποκτά και ένα νέο μέλος σχεδιασμένο για ARM-based tablets, τα Windows RT, τα οποία θα είναι προ-εγκατεστημένα σε νέες συσκευές. Τα Windows 8 διαθέτουν τη νέα γρήγορη και ευέλικτη οθόνη εκκίνησης, η οποία προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση στις εφαρμογές και στο περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει περισσότερο, μόνο με ένα κλικ. Διαθέτουν επίσης το νέο Internet Explorer 10, ο οποίος είναι ιδανικός και για χρήση σε συσκευές με οθόνη αφής, καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες cloud μέσω του SkyDrive.


Εκτός από τη γκάμα των νέων συσκευών που διατίθενται, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους ήδη υπάρχοντες υπολογιστές τους. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, οι καταναλωτές που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα μπορούν να κατεβάσουν τα Windows 8 Pro στην εκτιμώμενη τιμή των €29,99. Ταυτόχρονα, σε περισσότερες από 140 χώρες, προσφέρεται η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 8 Pro σε υπολογιστές με Windows 7, με ημερομηνίας αγοράς μεταξύ 2 Ιουνίου 2012 και 31 Ιανουαρίου 2013, στην τιμή των €14,99 μέσω της προσφοράς Windows Upgrade, διαθέσιμης στην ιστοσελίδα http://www.windowsupgradeoffer.com/el-GR/Home/ProgramInfo.