Είσαι επίδοξος επιχειρηματίας; Οκτώ εβδομάδες έμπνευσης, δημιουργίας, αλλά και αποτελεσματικής δουλειάς προς το όνειρό σου, σε περιμένουν.


metavallon_logo_orangeΑρκεί να είσαι ανάμεσα στους τολμηρούς και ταλαντούχους συμμετέχοντες του Gymnasium 2013 της Metavallon. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ανοίξει!


Τι είναι η Μetavallon;
Η Metavallon (Μεταβάλλον) είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση, με αντικείμενο τη δημιουργία μίας υποστηρικτικής δομής γύρω από την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων. Πρώτη και μοναδική στον τομέα της για την Ελλάδα, συνεργάζεται με πρωτοπόρες εταιρίες διεθνώς, ενώ από τον Απρίλιο του 2012 είναι επισήμως ένας από τους υπερήφανους δωρεοδόχους οργανισμούς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Το Startup Series, που υλοποιεί η Metavallon, είναι ένα πρότυπο καταλυτικό πρόγραμμα για επίδοξους επιχειρηματίες, που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους, στο ταξίδι τους από την ιδέα έως την ίδρυση επιχείρησης, την ανεύρεση επενδυτών και τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα. Αποτελείται από τρία στάδια (Gymnasium: startup idea development, Academy: acceleration, Institute: incubation), με την ολοκλήρωση των οποίων οι επίλεκτοι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει πολύτιμες δεξιότητες και θα έχουν μετατρέψει τις ιδέες τους σε δυναμικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα βασίζεται στην πρακτική μάθηση, σε επισκέψεις σε διεθνή κέντρα επιχειρηματικότητας όπως η Νέα Υόρκη και η Silicon Valley και στην καθοδήγηση από ένα διεθνές δίκτυο μεντόρων και ειδικών.


Τι είναι το Gymnasium;
Το Gymnasium είναι το startup idea development πρόγραμμα της Metavallon και αποτελεί το πρώτο από τα τρία θεμελιώδη στάδια του Startup Series. Το Gymnasium ολοκληρώνεται σε συνολικά οκτώ εντατικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης δεξιοτήτων, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική ευκαιρία και να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητά της. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους, αλλά κυρίως το προσωπικό τους κίνητρο και ενδιαφέρον να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο επιχειρείν μέσα από τα επόμενα στάδια του Startup Series. Για όσους επιλεγούν, η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.


Το Gymnasium 2013 είναι το τρίτο που «τρέχει» η Metavallon στην Ελλάδα, με την Πάτρα, το 2011, και την Αθήνα, την άνοιξη του 2012, να έχουν προηγηθεί. Οι συμμετέχοντες στους δύο προηγούμενους κύκλους του Gymnasium που επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο του Startup Series, το Academy, βρίσκονται ήδη μια ανάσα πριν τη σύσταση επιχείρησης. Μάλιστα, στο πλαίσιο του Academy της Metavallon, 8 λαμπροί συμμετέχοντες από συνολικά 5 νέες startup επιχειρήσεις, θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη και το San Francisco για να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και να δικτυωθούν με ιδρυτές, επενδυτές, μέντορες, και την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.


Gymnasium 2013 Πρακτικές Πληροφορίες
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 24 Νοε – 2 Φεβ | Κάθε Σάββατο (εκτός 22 & 29 Δεκ και 5 Ιαν), από 10:00 πμ – 7:00 μμ
Τόπος Διεξαγωγής: ALBA Graduate Business School, Ξενίας 6-8, Αθήνα (map)
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, 2012