Η Ericsson θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή νέου δικτύου 4G/LTE για την Vivo, θυγατρική εταιρεία της Telefônica.


ericsson 2012 logoΤο νέο δίκτυο θα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για συνδεσιμότητα και υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας
Η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Ericsson ως βασικό προμηθευτή τηλεπικοινωνιακών υποδομών για την Vivo, ενώ σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία για το 4G/LTE της Ericsson στη Βραζιλία


Για να αντιμετωπίσει την αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων και να επεκτείνει την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, η Vivo –μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βραζιλίας που εξυπηρετεί 75,7 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας– επέλεξε την Ericsson για την προμήθεια και την κατασκευή δικτύου 4G/LTE για τις Βόρειες και Κεντροδυτικές περιοχές της Βραζιλίας, καθώς και το Σάο Πάολο, το Minas Gerais, την Bahia και το Sergipe.


Η Ericsson επιλέχθηκε ως προμηθευτής της Vivo για 4G/LTE δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων RBS 6000 multi-standard radio base stations τελευταίας τεχνολογίας. Η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Ericsson ως βασικό προμηθευτή τηλεπικοινωνιακών υποδομών για την Vivo, ενώ σηματοδοτεί τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία για το 4G/LTE της Ericsson στη Βραζιλία.


Ο Eduardo Ricotta, Αντιπρόεδρος της Ericsson για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που για μια ακόμη φορά η Vivo επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μας, υποστηρίζοντας την εξέλιξη του δικτύου τους και την καινοτομία. Η απόφαση αυτή προέρχεται από τη θετική εμπειρία που είχε ο πάροχος από τις επιτυχημένες εφαρμογές τεχνολογιών GSM, WCDMA και HSPA της Ericsson στο παρελθόν. Η εξέλιξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι ένα θεμελιώδες βήμα προς την άφιξη της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας στη Βραζιλία».


Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ericsson είναι επίσης υπεύθυνη για την υλοποίηση του δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, του σχεδιασμού και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.


Η Ericsson έχει υπογράψει μέχρι στιγμής 89 LTE / EPC συμβόλαια σε 38 χώρες των πέντε ηπείρων.