Η Amadeus διαθέτει το πρώτο open source framework της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για την προαγωγή της καινοτομίας.


Amadeus HellasΗ Amadeus ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πρόκειται να ανοίξει ένα από τα βασικά της τεχνολογικά frameworks, το Amadeus ARIA™ Templates, για διάθεση στην open source κοινότητα. Πρόκειται για πρωτιά στη βιομηχανία, καθώς το πλαίσιο της εφαρμογής, που έχει γραφτεί σε γλώσσα JavaScript, έχει σχεδιαστεί για να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο η ταξιδιωτική βιομηχανία χτίζει νέα user interfaces, διευκολύνοντας δραστικά τις προκλήσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη ταξιδιωτικών mobile εφαρμογών.


Τα τελευταία τρία χρόνια η Amadeus χρησιμοποιεί το framework ARIA™ Templates για να αναπτύξει τα επαγγελματικά web-based προϊόντα της, όπως το Altéa Reservation Desk Top Web, το internet based περιβάλλον για αεροπορικές κρατήσεις και το Selling Platform Connect, το πρώτο web-based GDS περιβάλλον στον κόσμο για ταξιδιωτικά γραφεία. Το framework ARIA™ βρίσκεται επίσης πίσω από τη λειτουργία των πρόσφατων mobile εφαρμογών της Amadeus για τους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών.


Η δυνατότητα του ARIA™ Templates να υποστηρίζει πλούσιες, εταιρικές, υψηλής απόδοσης online και mobile εφαρμογές σημαίνει ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αξιόπιστες εφαρμογές πώλησης από τους internet browsers. Το πιο σημαντικό, η προσέγγιση μικραίνει επίσης τον κύκλο ανάπτυξης για νέες καινοτομίες, καθώς οι ανανεώσεις λογισμικού θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον σε λιγότερο χρόνο.


Ο κ. Denis Lacroix, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων, Πωλήσεων και e-Commerce της Amadeus δήλωσε σχετικά: “Ανοίγοντας και διαθέτοντας τον κώδικά μας σε τρίτους developers κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να έρθουμε πιο κοντά στην επίτευξη του τεχνολογικού μας οράματος και διασφαλίσαμε ότι οι πελάτες της Amadeus θα επωφεληθούν από την μεγαλύτερη ποικιλία καινοτομιών στις εφαρμογές.”


Και συνέχισε: “Πολλές από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές στον κόσμο έχουν δομηθεί για να λειτουργούν σε πλατφόρμες open source, όπως το Android της Google. Με αυτή την προοδευτική κίνηση τα περιβάλλοντα πωλήσεων είναι πλέον ανοιχτά σε έξυπνες ιδέες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η χρήση του ARIA™ Templates στην Amadeus είναι αυξανόμενα διεισδυτική, με τα επερχόμενα προϊόντα στους τομείς του Hotel IT και Airport IT.”


Αυτό το πανίσχυρο εργαλείο ανάπτυξης είναι μια βιβλιοθήκη κώδικα Java script, η οποία έχει σχεδιαστεί για user interface developers, ούτως ώστε να διευκολύνουν την παραγωγή ολοκληρωμένων και κλιμακούμενων web εφαρμογών για επιχειρήσεις. Κύρια οφέλη του είναι:
• Η αντιμετώπιση των προκλήσεων του mobile: Ο κατακερματισμός συσκευών και λειτουργικών συστημάτων σημαίνει ότι η ανάπτυξη mobile εφαρμογών είναι πολυδάπανη για τις αεροπορικές εταιρείες και την ταξιδιωτική βιομηχανία. Η εναλλακτική mobile προσέγγιση μέσα από μια ιστοσελίδα είναι αργή, καθώς το mobile web έχει ακόμα χαμηλά επίπεδα ευρυζωνικότητας. Η προσέγγιση της Amadeus είναι ένα ελαφρύ, υβριδικό μοντέλο εφαρμογής που προσφέρει την απόδοση των εγχώριων εφαρμογών, ενώ παράλληλα περιορίζει το κόστος που προκύπτει από τη χρήση του πλαισίου ARIA™ Template.
• Η μείωση των κύκλων ανάπτυξης: Το ARIA™ Templates επιτρέπει σε έναν SAAS μηχανισμό να επιταχύνει την διεκπεραίωση των ανανεώσεων των προϊόντων της Amadeus, επιτρέποντας στο software να ανανεώνεται αυτόματα μέσα από τον browser, καθώς προκύπτουν νέες εξελίξεις online.
• Το απλό framework για τρίτους developers: Οι developers που χρησιμοποιούν το ARIA™ Templates επωφελούνται από το γνώριμο MVC πρότυπο που δίνει τη δυνατότητα επαναχρησημοποίησης και μοιρασμού ξεκάθαρου σχεδιασμού κωδικοποίησης, κάνοντας την εξατομίκευση των εφαρμογών μια απλή διαδικασία.
• Η προαγωγή της καινοτομίας: Οι τρίτοι developers έχουν πλέον τα μέσα να προτείνουν και να χτίζουν εξελίξεις στο περιβάλλον πωλήσεων της Amadeus, ανοίγοντας μια πληθώρα νέων σχεδίων. Καθώς το πλαίσιο χρησιμοποιείται ήδη σε κύρια προϊόντα της Amadeus, η εταιρεία έχει μια μακρόχρονη δέσμευση στην επένδυση και διατήρηση ARIA™ Templates.