Νέες κατευθύνσεις, επιμόρφωση και προγράμματα για Windows Server 2012 και Windows Azure στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών.


microsoft_logoΚατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών της Microsoft (WPC), κορυφαία στελέχη της εταιρίας ανακοίνωσαν νέες επιμορφωτικές δράσεις, νέα εργαλεία και ακόμα περισσότερα προγράμματα, που επιτρέπουν στους συνεργάτες να παρέχουν στους πελάτες τους ελκυστικές υπηρεσίες cloud.


Ο Satya Nadella, πρόεδρος του τμήματος Server and Tools, ανακοίνωσε το community technology preview (CTP), μια προεπισκόπηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών hosting να αξιοποιούν τα data centers του Windows Server, ώστε να προσφέρουν δυνατότητες συμβατές με τις υπηρεσίες που τρέχουν σε Windows Azure. Επιπλέον, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα, που παρέχει στους συνεργάτες καθοδήγηση, επιμόρφωση και εργαλεία λογισμικού, με τη βοήθεια των οποίων οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν από την virtual υποδομή της VMware, στο cloud της Microsoft.


«Χτίσαμε πάνω σε ό,τι μάθαμε από τη λειτουργία των data centers και των υπηρεσιών τους σε παγκόσμιο επίπεδο, για να εγκαινιάσουμε την εποχή του λειτουργικού συστήματος cloud», ανέφερε ο Nadella. «Η Microsoft προσφέρει στους συνεργάτες της σύγχρονη αλλά και γνώριμη τεχνολογία που απαντάει στις ανάγκες των πελατών τους κατά τη μετάβαση στο cloud».


Με την νέα CTP, οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πελάτες ετοιμοπαράδοτες υπηρεσίες cloud, συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων υψηλών απαιτήσεων (high-scale websites) καθώς και hosting virtual μηχανών, (virtual machine hosting) μαζί με ένα self-service portal που μπορεί να επεκταθεί. Αυτές οι δυνατότητες που τρέχουν σε Windows Server 2012 και Microsoft System Center 2012, θα προσφέρουν στους παρόχους hosting κάποιες από τις εμπειρίες και υπηρεσίες που πρόσφατα ανακοινώθηκαν για το Windows Azure. Το Go Daddy, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος Web hoster, εφαρμόζει σε πιλοτικό επίπεδο αυτές τις νέες δυνατότητες, ώστε να παρέχει στους πελάτες νέες cloud υπηρεσίες .


«Οι πελάτες βλέπουν το Go Daddy ως ένα συνεργάτη πληροφορικής με τη βοήθεια του οποίου μπορούν να αναπτυχθούν» δήλωσε ο Scott Brown, Αντιπρόεδρος του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων Hosting στο Go Daddy. «Αυτές οι νέες δυνατότητες ανοίγουν το δρόμο στους πελάτες προκειμένου να επεκτείνουν απρόσκοπτα την online παρουσία τους. Επιπλέον, οι βελτιωμένες επιδόσεις του site, η δυνατότητα επέκτασης και η διαθεσιμότητά του οδηγούν σε μια πιο ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους πελάτες μας, όσο και για τους επισκέπτες τους».


Επιπλέον, το Switch to Hyper-V, το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα επιτρέπει στους συνεργάτες να αναπτύξουν τις δικές τους πρακτικές σε virtualization και private και hybrid cloud computing, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει στους πελάτες πιο ευέλικτες υποδομές πληροφορικής με χαμηλότερο κόστος, μέσα από τις υποδομές cloud της Microsoft.


Οι συνεργάτες μας σημειώνουν ήδη σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην υποστήριξη των πελατών τους κατά τη διάρκεια της μετάβασης αυτής. Η FyrSoft, ένας Microsoft Gold Certified Partner, πρόσφατα βοήθησε την Pella Corp. (εταιρία με έδρα την Iowa) να μεταφέρει σχεδόν το 100% της VMware υποδομής της – περίπου 700 εικονικές μηχανές VMware- σε Hyper-V, επιτρέποντας έτσι στην εταιρία να προχωρήσει σε μια λύση private cloud, πέρα από το απλό virtualization. Με το private cloud της Microsoft, η Pella εξέλιξε την επιχειρησιακή της δράση ενώ ταυτόχρονα μείωσε το κόστος πληροφορικής και βελτίωσε την αποδοτικότητά της. Ο Takeshi Numoto, Αντιπρόεδρος του τμήματος Server and Tools αναλύει περαιτέρω τις ευκαιρίες για τους συνεργάτες στην εποχή του λειτουργικού συστήματος στο cloud σε ένα blog που δημοσιεύτηκε σήμερα, ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται εδώ.


Σε κεντρική ομιλία με θέμα τους τρόπους με τους οποίους η Microsoft πορεύεται από κοινού με τους συνεργάτες της για να βοηθήσει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ο Kirill Tatarinov, πρόεδρος του τμήματος Microsoft Business Solutions τόνισε την απίστευτη ευκαιρία που έχουν οι συνεργάτες, οι οποίοι εξειδικεύονται σε επιχειρηματικές λύσεις Microsoft Dynamics, για τη χρονιά που έρχεται.


«Η Microsoft συνδυάζει τεχνολογίες με έναν τρόπο που καμία άλλη εταιρία δε μπορεί να το κάνει», είπε ο Tatarinov. «Η Microsoft Dynamics αξιοποιεί πλήρως τις καταπληκτικές καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η Microsoft. Παράλληλα στηρίζουμε έμπρακτα τους συνεργάτες μας στην ανάπτυξη και παροχή μιας πλήρους, σύγχρονης και ευέλικτης επιχειρηματικής λύσης cloud, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή από αυτήν, για να είσαι συνεργάτης Microsoft Dynamics».


Θέτοντας στο επίκεντρο το χτίσιμο επιχειρηματικών συνεργασιών, η Microsoft ανακοίνωσε νέους διεθνείς ISVs (ανεξάρτητους πωλητές λογισμικού), οι οποίοι επιλέγουν ή επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε αυτές της Microsoft Dynamics. Εταιρίες όπως η Campus Management Corp., η Cenium Inc., η Cincom Systems Inc., η PROS Pricing και η Technosoft, που ηγούνται στις αγορές τους, αγκαλιάζουν τις λύσεις που προσφέρει η Microsoft Dynamics για να διευρύνουν τις παροχές τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τις χρησιμοποιούν ως τη βάση πάνω στην οποία έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν τις δικές τους ιδιαίτερες κάθετες λύσεις. Για παράδειγμα, η Cenium, διεθνής οργανισμός φιλοξενίας και ξενοδοχειακών υπηρεσιών, επεκτείνει τις επιχειρηματικές της παροχές, που στηρίζονται σε Microsoft Dynamics, σε τομείς όπως η διαχείριση ακινήτων, οι προμήθειες, οι υπηρεσίες στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού και τα σημεία πώλησης. Η Campus Management, κορυφαίος πάροχος επιχειρηματικών λύσεων και λογισμικού στην Ανώτερη Εκπαίδευση, σχεδιάζει να διευρύνει την παγκόσμια δράση της, μέσα από την αξιοποίηση λύσεων Microsoft Dynamics AX, προσφέροντας σε οργανισμούς κάθε μεγέθους και πολυπλοκότητας περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά στα συστήματα πληροφορικής για μαθητές και επιχειρηματικές λύσεις ERP.


Άλλες θεματικές ομιλίες που περιλάμβαναν ειδήσεις και ενημερώσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft:
• Ο Thom Gruhler, αντιπρόεδρος Marketing των Windows Phone παρουσίασε ένα demo των Windows Phone 8 και τόνισε ότι τα Windows Phone αποτελούν πλέον πραγματική επέκταση των Windows, που 1 δισεκατομμύριο καταναλωτές γνωρίζουν και χρησιμοποιούν σήμερα.
• Η Laura Ipsen, αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου τμήματος Δημοσίου Τομέα, παρέθεσε στο κοινό μια επισκόπηση των δράσεων ΕΚΕ της Microsoft και της αποστολής της για στήριξη κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς και την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής μέσα από τη διάχυση των τεχνολογιών της Microsoft.