Υψηλό πρόστιμο επιβλήθηκε στην Google για την παραβίαση ιδιωτικότητας των χρηστών του Safari browser της Apple στις ΗΠΑ.


Google logoΒάσει του ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η εταιρεία πρόκειται να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει εισπραχθεί ποτέ, το οποίο φθάνει τα 22,5 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Google χρησιμοποίησε cookies για να ξεγελάσει τον Safari, με σκοπό να παρακολουθεί την online συμπεριφορά των χρηστών, έστω κι αν εκείνοι είχαν δηλώσει το αντίθετο στις σχετικές ρυθμίσεις. Η εταιρεία δήλωσε πως η παρακολούθηση των χρηστών της Apple ήταν ακούσια και δεν έβλαψε τους χρήστες. Ανάλογες καταγγελίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες και αφορούσαν στην παράκαμψη ρυθμίσεων ασφαλείας στον Microsoft Internet Explorer.


H Google αντιμετωπίζει κατηγορητήρια και σε άλλες χώρες, ενώ έρευνα γίνεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με το αν οι πρακτικές της εταιρείας είναι σύμφωνες με τους νόμους ιδιωτικότητας της Ευρώπης.