Η συνολική παραγωγή των φακών NIKKOR για μηχανές Nikon με εναλλάξιμους φακούς έφτασε τα εβδομήντα εκατομμύρια.


70mill_NIKKOR_ENΗ Nikon ανακοίνωσε ότι η συνολική παραγωγή των φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς έφτασε τους εβδομήντα εκατομμύρια φακούς στις αρχές του Ιουνίου 2012. Αυτός ο αριθμός είναι κατά πέντε εκατομμύρια μεγαλύτερος από τα εξήντα πέντε εκατομμύρια συνολικής παραγωγής τον Οκτώβριο του 2011. Επίσης, η συνολική παραγωγή των φακών AF-S που είναι εξοπλισμένοι με τη λειτουργία SWM, το αθόρυβο μοτέρ αυτόματης εστίασης που αναπτύχθηκε από τη Nikon, έφτασε τα 30 εκατομμύρια.


Μετά το ορόσημο των 65 εκατομμυρίων του 2011, η Nikon συνέχισε εντατικά να αναπτύσσει νέα προϊόντα της επωνυμίας NIKKOR και κυκλοφόρησε τέσσερις φακούς NIKKOR απλής σχεδίασης σε διάφορα χρώματα για τις compact και ελαφριές AC-IL φωτογραφικές μηχανές Nikon J1 και Nikon V1– τα πρώτα δύο μοντέλα της σειράς Nikon 1. Επιπλέον, η Nikon κυκλοφόρησε νέους φακούς NIKKOR συμβατούς με φορμά FX που μεγιστοποιούν τις δυνατότητες των φωτογραφικών μηχανών υψηλής απόδοσης, όπως της D4, της νέας κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής D-SLR, και των D800 και D800E, των D-SLR με 36,3 εκατομμύρια pixel.


Τριάντα εκατομμύρια φακοί NIKKOR εξοπλισμένοι με λειτουργία SWM
Το αθόρυβο μοτέρ ή αλλιώς SWM είναι ένα υπερηχητικό μοτέρ αυτόματης εστίασης που αναπτύχθηκε από τη Nikon. Το μοτέρ SWM της Nikon μετατρέπει τα «οδεύοντα κύματα» σε περιστροφική ενέργεια για την εστίαση των οπτικών συστημάτων. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει εξαιρετικά ομαλή, αθόρυβη και άνετη αυτόματη εστίαση. Μεταξύ των πρώτων φακών στους οποίους η Nikon ενσωμάτωσε το μοτέρ SWM ήταν ο φακός Ai AF-S NIKKOR 300mm f/2.8D IF-ED, που κυκλοφόρησε το 1996. Από τότε, το μοτέρ SWM έχει συμπεριληφθεί συνολικά σε 60 διαφορετικούς φακούς όλων των τύπων, από υπερευρυγώνιους έως υπερ-τηλεφακούς με φορμά DX και FX, φακούς zoom, ακόμη και σε φακούς Micro. Συμπεριλαμβάνεται σε περισσότερους από το 90% των φακών NIKKOR που κατασκευάζονται αυτήν τη στιγμή.


Η επωνυμία NIKKOR
Η NIKKOR, η επωνυμία των φακών της Nikon, είναι συνώνυμη των φακών SLR υψηλής απόδοσης και ποιότητας. Η ονομασία NIKKOR προέρχεται από την προσθήκη ενός «R», μια κοινή πρακτική στην ονομασία φωτογραφικών φακών την εποχή που καθιερώθηκε η ονομασία, στον όρο «Nikko», μια συντομογραφία του Nippon Kogaku K.K. Το 1933, ο φακός μεγάλου φορμά για εναέρια φωτογράφιση κυκλοφόρησε με το όνομα Aero-NIKKOR.


Οι φακοί NIKKOR βρίσκονταν πάντοτε μπροστά από την εποχή τους. Ο φακός fisheye OP Fisheye-NIKKOR 10mm f/5.6 για φωτογραφικές μηχανές SLR, που κυκλοφόρησε το 1968, ήταν ο πρώτος φακός του κόσμου που ενσωμάτωνε στοιχεία ασφαιρικού φακού. Επίσης, οι φακοί NIKKOR για τις πιο πρόσφατες φωτογραφικές μηχανές SLR αξιοποιούν ένα πλήθος από αποκλειστικές τεχνολογίες αιχμής της Nikon, συμπεριλαμβανομένης της νανοκρυσταλλικής επίστρωσης, η οποία εξαλείφει τις εσωτερικές αντανακλάσεις του φακού σε μια ευρεία γκάμα μηκών κύματος του φωτός.


Η τρέχουσα σειρά φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές Nikon SLR και Nikon 1 διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων φακών fisheye, υπερευρυγώνιων φακών έως υπερ-τηλεφακών, φακών micro και φακών με έλεγχο προοπτικής (PC-E).