Η HP προσφέρει λύσεις Virtual Application Networks (VAN) για την αυτοματοποιημένη ανάπτυξη και παροχή εφαρμογών cloud.


hp logo 2010Η HP παρουσιάζει μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να οργανώσουν καλύτερα και με βάση συγκεκριμένες πολιτικές τις εφαρμογές, τα δίκτυα και τους χρήστες. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητες και χρονοβόρες ρυθμίσεις, επιτρέποντας την ταχεία υλοποίηση εφαρμογών, σε cloud περιβάλλοντα, μέσα σε μερικά λεπτά.


Η HP συνεργάζεται με την F5 Networks, κορυφαία εταιρεία στον τομέα λύσεων για την ανάπτυξη και την παροχή εφαρμογών σε δίκτυα, ώστε να προσφέρουν από κοινού τις πρώτες λύσεις στην αγορά, που ενοποιούν τις διαδικασίες ρύθμισης των cloud-based εφαρμογών και του δικτύου. Οι νέες λύσεις προσφέρουν ενιαία και διαφανή διαχείριση μέσω της πλατφόρμας HP Intelligent Management Center και επιτρέπουν στους πελάτες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για ταχύτητα και ευελιξία του cloud computing.


Οι νέες λύσεις βασίζονται στην ενοποίηση του τεχνολογικού χαρτοφυλακίου HP Virtual Application Networks, το οποίο εικονικοποιεί τα δίκτυα και αυτοματοποιεί τις διαδικασίες ρύθμισης τους, σε συνδυασμό με την λύση Application Delivery Networking (ADΝ) της F5, η οποία εκτελεί τις αντίστοιχες λειτουργίες στο επίπεδο των εφαρμογών.


Για την υλοποίηση και την παροχή εφαρμογών σε ένα τυπικό data center εκτιμάται οτι χρειάζονται έως και μήνες χειροκίνητης ρύθμισης για κάθε συσκευή ξεχωριστά, σε διάφορα επίπεδα της υποδομής του δικτύου. Αντίστοιχα, απαιτούνται εβδομάδες για να πραγματοποιηθούν οι λεπτομερείς ρυθμίσεις των εφαρμογών, όπως π.χ. η σύνδεση των προφίλ των χρηστών με τις εφαρμογές μέσω εταιρικών ή προσωπικών συσκευών των εργαζομένων. Σε ένα τυπικό data center μπορεί να απαιτούνται πάνω από 250.000 εντολές για την υλοποίηση των δικτύων και περισσότερες από 100.000 ρυθμίσεις εφαρμογών, οι οποίες εκτελούνται μέσω χειροκίνητων διαδικασιών. Όλα τα παραπάνω απαιτούν χρόνο, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα σφαλμάτων.


Καθώς ενισχύεται η υιοθέτηση του cloud computing, όπως και άλλων δυναμικών υπολογιστικών μοντέλων και περιβαλλόντων, οι χειροκίνητες διαδικασίες ρύθμισης του δικτύου και των εφαρμογών γίνονται γρήγορα παρωχημένες.


«Η πληροφορική οφείλει να ακολουθεί την ταχύτητα με την οποία καλούνται να δρουν οι επιχειρήσεις, αλλά οι παλιές πρακτικές ρύθμισης εφαρμογών, δικτύων και προφίλ χρηστών εμποδίζουν την επίτευξη της απαραίτητης ευελιξίας», δήλωσε η Bethany Mayer, Senior Vice President and General Manager, Networking της HP. «Με την τεχνολογία HP Virtual Application Networks και τη συνεργασία μας με την F5, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να εικονικοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία των ρυθμίσεων – από το επίπεδο της εφαρμογής, έως το επίπεδο του δικτύου και του χρήστη – με βάση εταιρικές πολιτικές. ‘Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να υλοποιήσουν εφαρμογές μέσα σε μερικά λεπτά και όχι σε εβδομάδες ή σε μήνες».


Οι τεχνολογίες HP Virtual Application Networks και ADN της F5 αλλάζουν ριζικά τον χώρο του cloud
Το χαρτοφυλάκιο HP Virtual Application Networks προσφέρει μια εικονική (virtualized) και ολοκληρωμένη εικόνα ενός δικτύου, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να μετατρέψουν ένα παραδοσιακό, άκαμπτο, φυσικό δίκτυο σε ένα προγραμματιζόμενο εικονικό δίκτυο που βασίζεται σε εφαρμογές και εξυπηρετεί πολλαπλούς ρόλους. Αξιοποιώντας τεχνολογίες δικτύωσης που στηρίζονται σε καινοτόμες λύσεις λογισμικού, όπως το OpenFlow, το χαρτοφυλάκιο HP Virtual Application Networks αξιοποιεί ανοιχτά πρότυπα (open industry standards) για τον καθορισμό των απαιτήσεων για την παροχή εφαρμογών και παρέχει μια αυτοματοποιημένη προσέγγιση για τη ρύθμιση του δικτύου, η οποία βασίζεται σε εταιρικές πολιτικές.


Το χαρτοφυλάκιο λύσεων ADN της F5 δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειριστούν τις διαδικασίες παροχής εφαρμογών σε όλο το φάσμα της υποδομής δικτύου. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να προσαρμοστούν στις επιχειρησιακές ανάγκες ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, ενώ διασφαλίζεται η ασφάλεια, η ταχύτητα και η διαθεσιμότητα των εφαρμογών. Οι λύσεις ADN της F5 δημιουργούν μια δυναμική υποδομή που μεγιστοποιεί τις επιδόσεις και τη διαθεσιμότητα των φυσικών και εικονικών μηχανών, ώστε να διευκολύνεται η διαχείριση της διαδικασίες παροχής εφαρμογών σε διάφορες συσκευές.
• Η HP και η F5 προσφέρουν δοκιμασμένες και πιστοποιημένες λύσεις για την αξιοποίηση του Microsoft® Exchange 2010, διαδικασίες server virtualization και αποκατάστασης συστημάτων σε όλο το φάσμα μιας επιχείρησης μέσα σε μερικά λεπτά. Βάσει εσωτερικών μετρήσεων, οι λύσεις αυτές αυξάνουν τις επιδόσεις στον τομέα του mobility των εικονικών μηχανημάτων κατά 10 φορές. Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι:
o Η μείωση του χρόνου downloading για τους χρήστες, η μείωση του spam κατά 70%, η αύξηση της αποδοτικότητας του διαχειριστή μέχρι και 33%, αλλά και η ασφάλεια των δικτύων που αξιοποιούν Microsoft Exchange 2010.
o Η απελευθέρωση των πόρων των servers μέχρι και 40% και αύξηση της πυκνότητας των εικονικών μηχανών έως και 60%. Παράλληλα, επιταχύνονται οι επιδόσεις των εφαρμογών έως και τρεις φορές για τη διευκόλυνση του server virtualization.
o Μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη μετακίνηση μιας εικονικής μηχανής μεταξύ data centers για διαδικασίες αποκατάστασης συστημάτων από τα 20 λεπτά στα 38 δευτερόλεπτα.


Καλύτερη διαχείριση προσωπικών συσκευών για τις επιχειρήσεις
Βάσει πρόσφατης έρευνας (SANS Mobility/ BYOD Security Survey), σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τις συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο του. Η HP απλοποιεί τις πρωτοβουλίες χρήσης προσωπικών συσκευών των εργαζομένων σε εταιρικά δίκτυα (“Βring-Your-Own-Device” ή BYOD), προσφέροντας λύσεις για την ταυτοποίηση του χρήστη και της συσκευής και τον έλεγχο πρόσβασης στις εφαρμογές.


Η νέα λύση HP BYOD αξιοποιεί την τεχνολογία ADN της F5 για να ενοποιήσει τη σύνδεση, την παροχή και την παρακολούθηση των συσκευών στο εταιρικό δίκτυο, προσφέροντας έλεγχο πρόσβασης στις εφαρμογές σε όλο το εύρος της επιχείρησης μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας διαχείρισης.


Νέες υπηρεσίες της HP επιταχύνουν και βελτιώνουν τις data center εφαρμογές
Το νέο χαρτοφυλάκιο HP Network Infrastructure Optimization Services επιτρέπει στους πελάτες να αξιολογήσουν την κινητικότητα στο δίκτυο και τις υποδομές τους, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν πιθανά σημεία συμφόρησης. Έτσι, μπορούν να εξασφαλίσουν μια ποιοτική εμπειρία χρήσης των δικτυακών πόρων.


Το χαρτοφυλάκιο HP Technology Services περιλαμβάνει τις υπηρεσίες HP Network Infrastructure Optimization Assessment, HP Network Application Delivery Controller Services for Microsoft και HP Data Center to Data Center Network Optimization Services. Οι υπηρεσίες αυτές καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της τοπολογίας του δικτύου – από το data center έως και απομακρυσμένα συστήματα – προκειμένου να εξαφανίσουν τις όποιες ανεπάρκειες, βελτιστοποιώντας παράλληλα την υποδομή ώστε να επιταχύνουν την υλοποίηση των εφαρμογών.


Νέες ευκαιρίες για συνεργάτες
Το νέο πρόγραμμα HP ServiceONE Partner Support for Networking δημιουργεί νέες ευκαιρίες αύξησης εσόδων για τους πιστοποιημένους συνεργάτες καναλιού HP Networking, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκια τους με ένα συνδυασμό υπηρεσιών της HP και συνεργατών της εταιρείας. Με το πρόγραμμα HP ServiceONE Partner Support for Networking, οι συνεργάτες καναλιού μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σχεδιασμού προστιθέμενης αξίας, καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης που αξιοποιούν τη γνώση και την πληροφόρηση που τους διαθέτει η HP μέσω υποστηρικτικών εργαλείων και εκπαίδευσης.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hp.com/go/networking.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύση HP Virtual Application Networks (VAN) είναι διαθέσιμες στις διευθύνσεις: http://h17007.www1.hp.com/us/en/solutions/technology/van και http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/4AA4-0793ENW.pdf


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις HP Networking που υποστηρίζουν OpenFlow, είναι διαθέσιμες στην διεύθυνση http://h17007.www1.hp.com/us/en/solutions/technology/openflow/