Υλοποιείται για δεύτερη φορά η επιτυχημένη διαδικασία ψηφιακής δημοσκόπησης μέσω του νέου, ταχύτατου δικτύου 3G της Wind.


pilot_exit_poll_june_2012Στο πλαίσιο των εκλογών της 17ης Ιουνίου η WIND καινοτομεί και υποστηρίζει την πρώτη «ψηφιακή κάλπη» στην Ελλάδα μέσω του νέου, υψηλών ταχυτήτων, 3G δίκτύου της.


Η καινοτόμος διαδικασία ηλεκτρονικού exit poll που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου αξιοποιώντας το νέο, ταχύτατο δίκτυο 3G της WIND, θα εφαρμοστεί και αυτή την Κυριακή 17 Ιουνίου και μάλιστα σε μια πιο διευρυμένη κλίμακα.


Ερευνητές δημοσκοπήσεων, και αυτή τη φορά, θα βρίσκονται σε ακόμα περισσότερα εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη, Πελοποννήσο και Στερεά Ελλάδα για να εφαρμόσουν πιλοτικά τη διαδικασία ψηφιακού exit poll.


Την Κυριακή 17 Ιουνίου, οι ψηφοφόροι των επιλεγμένων εκλογικών τμημάτων, αντί της παραδοσιακής κάλπης των exit poll, θα συναντήσουν ερευνητές οι οποίοι θα χρησιμοποιούν συσκευές Tablet με εγκατεστημένη ειδική εφαρμογή ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.


Με αυτό τον τρόπο, οι ψηφοφόροι που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό exit poll θα έχουν για μια ακόμα φορά την εμπειρία της «ψηφιακής κάλπης». Οι απαντήσεις θα αποστέλλονται αυτόματα στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας ερευνών, μέσω του νέου δικτύου 3G της WIND που διασφαλίζει την υψηλή ταχύτητα στη μετάδοση των δεδομένων.


Ο Δ/ντης Εταιρικών Σχέσεων της WIND, κ. Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε σχετικά: «Το πιλοτικό πρόγραμμα μετρήσεων exit poll, μέσω της “ψηφιακής” κάλπης, στις εκλογές του Μαΐου πέτυχε απόλυτα τον στόχο του αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας ακόμα και σε εκλογικές αναμετρήσεις. Σε αυτές τις εκλογές, με ένα διευρυμένο αριθμό εκλογικών κέντρων τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια με την υποστήριξη του νέου 3G δικτύου μας, οι ερευνητές θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν, να συγκεντρώνουν και να επεξεργάζονται πολύ πιο γρήγορα τα δεδομένα του ψηφιακού exit poll».