Η Vodafone με τον ΕOT και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, παρουσίασε τo app «Vodafone Explore Greece».


Vodafone-Explore-GreeceΗ εφαρμογή αυτή, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για αυτούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα ή για όσους βρίσκονται ήδη στον προορισμό τους. Οι ενδιαφερόμενοι, με το «Vodafone Explore Greece», μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για όλους τους τουριστικούς προορισμούς, προτάσεις για διαμονή, εστιατόρια, διασκέδαση, παραλίες και περιοχές ιστορικού ενδιαφέροντος.


Δίνει επίσης τη δυνατότητα χρήσης GPS τοποθεσίας, για να μπορεί ο χρήστης να γνωρίζει άμεσα τι υπάρχει γύρω του. Για τους χρήστες που δεν μιλούν ελληνικά, η εφαρμογή διαθέτει κάποιες βασικές φράσεις μεταφρασμένες καθώς και ηχητική βοήθεια. Σημαντικός είναι και ο διαδραστικός χαρακτήρας της εφαρμογής, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στο facebook αλλά και στην εφαρμογή, για να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με όλους.


Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, θα προωθηθεί στη διεθνή συνδρομητική βάση της Vodafone με έμφαση στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για iPhone. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, κ. Γλαύκος Περσιάνης, δήλωσε πως «η εφαρμογή Vodafone Explore Greece, μας δίνει την δυνατότητα να μιλήσουμε για την Ελλάδα, να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τις μοναδικές φυσικές ομορφιές μας, τον πολιτισμό μας και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε…», ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Γεώργιος Κολέτσος τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως «η συγκεκριμένη σύμπραξη σηματοδοτεί μια καινοτόμα προσέγγιση του δημόσιου επιχειρείν με τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό την στήριξη της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλεται από όλους, για την ενίσχυση του τουρισμού και τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής και οικονομικής ωφέλειας.»