Ασύρματο streaming και από τα νέα Ultrabook στις τηλεοράσεις Cinema 3D της LG με την τεχνολογία Intel Wireless Display (WiDi).


LG - Intel eventΗ υλοποίηση της συνεργασίας των δύο εταιρειών για τη δυνατότητα της ασύρματης προβολής της οθόνης ενός Ultrabook ή notebook σε HD τηλεοράσεις


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας της Intel με την LG Electronics, για την υιοθέτηση και από κοινού προώθηση της τεχνολογίας Intel Wireless Display (WiDi)- και με αφορμή την εκδήλωση της Intel Hellas για την παρουσίαση των νέων Ultrabooks και των πανίσχυρων επεξεργαστών τρίτης γενιάς Intel® Core™, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν εν δράση τη νέα τεχνολογία και το πλήθος δυνατοτήτων που προσφέρει.


Η τεχνολογία Intel WiDi ενσωματώνεται στις νέες τηλεοράσεις LG CINEMA 3D Smart TV και επιτρέπει την ασύρματη προβολή της οθόνης του notebook ή του ultrabook σε υψηλή ανάλυση στη μεγάλη οθόνη.


Οι χρήστες των τηλεοράσεων LG CINEMA 3D Smart TV, αξιοποιώντας έναν φορητό Η/Υ ή Ultrabook με επεξεργαστή Intel® Core™ 2ης ή 3ης γενιάς και την τεχνολογία Intel WiDi, αποκτούν πρόσβαση σε μία ευρύτερη γκάμα περιεχομένου, το οποίο μπορούν να κάνουν stream στη μεγάλη οθόνη με εύκολο τρόπο. Μάλιστα, οι χρήστες των τηλεοράσεων LG CINEMA 3D Smart TV επωφελούνται από την τεχνολογία Intel WiDi, χωρίς να απαιτείται η αγορά κάποιου πρόσθετου εξωτερικού adapter.


Βασική επιδίωξη των δύο εταιρειών, αποτελεί η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Intel WiDi σε μία πληθώρα συσκευών, όπως οι τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart TV, οι προβολείς και οι οθόνες Η/Υ, με σκοπό να παρέχουν στους καταναλωτές μια απρόσκοπτη και βελτιωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας. Εξάλλου, η τεχνολογία Intel WiDi δεν προϋποθέτει την ύπαρξη ενεργής ασύρματης σύνδεσης στο Internet ή σύνδεση WiFi, για το streaming περιεχομένου μεταξύ φορητών συσκευών και τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μεταφοράς του περιεχομένου και την κοινή χρήση σε πραγματικό χρόνο, δε δεσμεύει τους πόρους του Ultrabook ή του φορητού Η/Υ, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν παράλληλα κι άλλες εργασίες.