Η Intel επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των κινητών τηλεφώνων με νέες συνεργασίες για συσκευές smartphones Orange, Lava, ΖΤΕ και VISA.


intelΧτίζοντας πάνω σε στρατηγικές συνεργασίες με τις Motorola Mobility Inc. και Lenovo, η Intel ανέπτυξε νέες σχέσεις με τις εταιρείες Orange, Lava International Ltd. και ZTE. Ο Υves Maitre, αντιπρόεδρος του τμήματος Mobile Multimedia and Devices της Orange, συμπλήρωσε τις δηλώσεις του Paul Οtellini, αναφέροντας τη δημιουργία του νέου Orange smartphone που είναι βασισμένο στον επεξεργαστή Intel® Atom™ Z2460. Η σχεδίαση της συσκευής, σε ένα λεπτό και κομψό σώμα, προσφέρει πλούσιες εμπειρίες ψυχαγωγίας και υπηρεσίες της Orange, συμπεριλαμβανομένων των Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays και Orange Gestures. To κινητό τηλέφωνο Orange, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές μέσα στο καλοκαίρι.


Η Intel ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια της να εισέλθει στην γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά smartphones στην Ινδία, μέσω της συνεργασίας με τη Lava International Ltd., μιας από τις πιο γρήγορα αναπτυσόμενες Ινδικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Ο κ. Vishal Seghal, συνιδρυτής της Lava και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την παρουσίαση του ΧOLO Smartphone από τη Lava. To XOLO X900 βασίζεται στη σχεδίαση της Intel για τα smartphones και θα είναι το πρώτο smartphone με τεχνολογία Intel, που θα κυκλοφορήσει στην Ινδική αγορά. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του δευτέρου τριμήνου 2012 από τα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας.


Παράλληλα, όπως συνέβη με τη συνεργασία της με τη Motorola Mobility, η Intel ανακοίνωσε επίσης πολυετή συνεργασία με την ZTE -παγκόσμιο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων- για φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets. Ο κ. He Shiyou, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Terminal Division στην ZTE, τόνισε πώς η συνεργασία με την Intel, θα δώσει τη δυνατότητα στην ZTE να κινηθεί ταχύτερα αλλά και να δημιουργήσει μοναδικά και διαφοροποιημένα προϊόντα για τους πάροχους ασύρματης επικοινωνίας. Σύμφωνα με τον κ. Shiyou, η πρώτη συκευή ZTE που θα βασίζεται σε τεχνολογία της Ιntel, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο μισό του 2012.


Επεκτείνοντας την ανάπτυξη λύσεων Επικοινωνίας και Smartphone SoC
Αξιοποιώντας το οικοσύστημα των εδραιωμένων συνεργασιών, η Intel ανακοίνωσε τα πλάνα της για την ανάπτυξη τριών νέων λύσεων smartphone SoC, που επεκτείνουν το προϊοντικό portfolio της εταιρείας στην αγορά των συσκευών υψηλής απόδοσης και αξίας. Με την εξέλιξη των κορυφαίων επιδόσεων και της ενεργειακής αποδοτικότητας των επεξεργαστών Intel™ Atom® processor Z2460, -έως πρόσφατα γνωστών με την κωδική ονομασία “Medfield”-, η Ιntel ανακοίνωσε ότι η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει ταχύτητες έως και 2GHz.


Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη δημοτικότητα των φορητών συσκευών στις αναδυόμενες αγορές, όπου οι καταναλωτές αναζητούν μεγαλύτερη αξία σε χαμηλότερες τιμές, η Intel αποκάλυψε τον επεξεργαστή Intel® Atom™ Z2000.


O Z2000, απευθύνεται στην αγορά των οικονομικών smartphones, για την οποία πηγές της βιομηχανίας εκτιμούν πως θα φτάσει μέχρι και τις 500 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2015. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή Αtom 1.0 GHz, o οποίος προσφέρει εξαιρετικά γραφικά και απόδοση videο, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και gaming με τίτλους για Google Android. Επίσης, η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει το μόντεμ Intel® XMM 6265 3G HSPA+, με Dual-SIM 2G/3G, προσφέροντας ευελιξία στη διαχείριση των τηλεφωνικών κλήσεων και των βιντεοκλήσεων για την εξοικονόμηση κόστους. Η Intel θα παρουσιάσει τον Z2000 σε προϊόντα πελατών της στις αρχές του 2013.


Σχετικά με την ανάπτυξη των επεξεργαστών 32nm, ο κ. Otellini επισήμανε ότι οι επεξεργαστές Atom™ πρόκειται να ξεπεράσουν το νόμο του Moore και ανακοίνωσε πως η Intel το νέο έτος θα αποστείλει λύσεις SoCs 22nm στους παρόχους για πιστοποίηση, ενώ βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό τεχνολογίας SoC 14nm.


Το 2011, η Intel διέθεσε πάνω από 400 εκατομμύρια πλατφόρμες για κινητά τηλέφωνα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την XMM 7160, μια προηγμένη LTE/3G/2G multimode πλατφόρμα με υποστήριξη ταχυτήτων 100Mbps downlink, 50Mbps uplink και HSPA+ 42Mbps. Η Intel θα δειγματίσει το προϊόν στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, με τις ανάλογες συσκευές να γίνονται διαθέσιμες στο τέλος του έτους.


Το XM6360, αποτελεί ακόμη μία πλατφόρμα που ανακοίνωσε η Intel, και είναι μία νέα λύση σε λεπτό μόντεμ 3G HSPA+, το οποίο υποστηρίζει ταχύτητες 42Mbps downlink και 11,5Mbps uplink για εφαρμογές μικρού βεληνεκούς.


Δημιουργώντας καλύτερες εμπειρίες με τη Σχεδίαση της Intel
H στρατηγική της Intel είναι να δημιουργεί και να υποστηρίζει συναρπαστικές, αξιόπιστες, ολοκληρωμένες κι ασφαλείς εμπειρίες για τους χρήστες, μέσω μιας μεγάλης γκάμας φορητών συσκευών. Μία ανερχόμενη τάση αποτελεί η αξιοποίηση των φορητών συσκευών για τη διασφάλιση ασφαλών online συναλλαγών. Ο κ. Otellini μαζί με τον κ. John Partridge, Πρόεδρο της Visa Inc., ανακοίνωσαν μια πολυετή στρατηγική συμμαχία των δύο εταιρειών, με σκοπό τη δημιουργία λύσεων εμπορικών συναλλαγών για φορητές συσκευές, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των καταναλωτών στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες.


Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει τη συνεργασία σε μια γκάμα υπηρεσιών της Visa για κινητά, smartphones και ταμπλέτες βασισμένων στον επεξεργαστή Intel Atom™, με στόχο τη παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών. Ως σημείο εκκίνησης, ο John Partridge ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα της Intel για τα smartphones διαθέτει πιστοποίηση για οικονομικές συναλλαγές μέσω του Visa payWave. Συνεπώς, όλα τα προϊόντα που βασίζονται στην πλατφόρμα της Intel για smartphones, θα υποστηρίζονται από υπηρεσίες κινητών συσκευών της Visa στο χρόνο διάθεσης τους στην αγορά.


Τέλος, επενδύοντας περαιτέρω στη συνεργασία της με τη Google, η Intel συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους ανεξάρτητους παρόχους λογισμικού, ώστε να εξασφαλίσει ότι η πλειοψηφία των εφαρμογών Android θα «τρέχουν» χωρίς προβλήματα σε συσκευές βασισμένες σε επεξεργαστές Intel Atom. Σύμφωνα με τον κ. Otellini, η Intel διαθέτει τόσο τα σωστά εργαλεία όσο και την απαραίτητη τεχνογνωσία, για να υποστηρίξει το εύρωστο οικοσύστημα της ανάπτυξης εφαρμογών για φορητές συσκευές.