Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.


eurocloudday2012Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την γνωστοποίηση και διάχυση του Cloud Computing στο Ελληνικό EuroCloud Day 2012, στις 23 Μαΐου 2012 στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΕΚΕΤΑ.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συμμετείχαν με εισήγηση εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Επίσης σημαντική ήταν η συμμετοχή των εταιρειών μελών του ΣΕΠΒΕ με δυναμική παρουσία στο χώρο του cloud computing.


Ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ. Κυριάκος Μαλλίνης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: “Το Cloud Computing δεν είναι απλά μια νέα σύγχρονη τάση στην πληροφορική.


Είναι το “νέο αφήγημα” που θα επηρεάσει το μέλλον της χρήσης λογισμικού εφαρμογών και κατ’ επέκταση την αξιοποίηση της πληροφορικής από τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις. Στο Cloud έχεις: υπολογιστική ισχύ όση χρειάζεσαι, αποθηκευτικό χώρο όσο έχεις ανάγκη ενώ πληρώνεις όσο και μόνο όταν το χρησιμοποιείς. Οι λύσεις που προσφέρονται (και μάλιστα από παντού με πολυκαναλικές τεχνολογίες smart-phones, tablets, κλπ.) εξασφαλίζουν σε κάθε επιχείρηση / οργανισμό, μείωση κόστους, βελτιωμένη οργάνωση και ενισχυμένη παραγωγικότητα. Ο ΣΕΠΒΕ πιστεύει ότι η υιοθέτηση του Cloud από τις επιχειρήσεις του κλάδου δημιουργεί νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.”


Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εισηγήσεις τους οι κ.κ:
Περικλής Μήτκας, καθηγητής ΑΠΘ, Κωστής Καγγελίδης, μέλος ΔΣ του ΣΕΠΒΕ και COO της Γνώμων Πληροφορικής, Σταύρος Μένεγος, R&D Director της εταιρείας Entersoft, Κώστας Παπαδημητρίου, Business Development Manager της εταιρείας Interworks, Χρήστος Παπανικολάου, Solution Specialist της εταιρείας Microsoft, Πάνος Θεοδοσόπουλος, Cloud Division General Manager της εταιρείας SingularLogic, Δημήτρης Γαγανέλης, Business Development Cloud Services της εταιρείας Softone.


Το EuroCloud Europe οργάνωσε σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες κατά τη διάρκεια του EuroCloud Day μια σειρά on line ημερίδων σε όλη την Ευρώπη, ενώ το κεντρικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με θεματολογία σχετικά μόνο με το cloud computing. Οι μεγαλύτεροι ηγέτες στη βιομηχανία του cloud computing μοιράστηκαν μέσα από τις παρουσιάσεις τους το όραμα και τις ιδέες τους σχετικά με το cloud computing.


Τι είναι το EuroCloud?
Το EuroCloud είναι μία κοινότητα της πληροφορικής που περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες του κλάδου και συνδέεται σε ένα δίκτυο παρόμοιων οργανώσεων σε άλλες 19 ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ουκρανία, Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα)


Σκοπός του EuroCloud Computing είναι
– Η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση της τεχνολογίας του cloud computing.
– Η δημιουργία σχέσεων με τις ευρωπαϊκές αρχές (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κοινοβούλιο) που θα βοηθήσουν τον κλάδο ώστε το Cloud Computing να αναγνωριστεί αλλά και να προωθηθεί ως βασικό συστατικό ανάπτυξης της πληροφορικής σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
– Η προώθηση των επιχειρηματικών – τεχνολογικών σχέσεων μεταξύ των μελών σε όλη την Ευρώπη αλλά και διεθνώς.