Το So.cl βασίζεται στη δυνατότητα διαμοιρασμού και σχολιασμού ενδιαφερόντων αναζητήσεων.


soclΣτοχεύει κυρίως σε φοιτητές και μέχρι πρότινος το κοινό του περιοριζόταν σε ειδικούς προσκεκλημένους από πανεπιστήμια και σχολεία στις ΗΠΑ. Η εν λόγω υπηρεσία, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο «υβρίδιο»- σύνδεσμο μεταξύ μηχανών αναζήτησης και κοινωνικής δικτύωσης, ενσωματώνεται στο Facebook και παρουσιάζεται μάλλον ως «πείραμα», παρά ως αντίπαλος των άλλων, υπαρχόντων δικτύων.


To So.cl, αναπτύχθηκε από τη μονάδα Fuse Labs της Microsoft ως «’διερευνητικό project’ επικεντρωμένο στο μέλλον της κοινωνικής εμπειρίας και γνώσης» . Τα μέλη καλούνται να δημιουργήσουν «κολάζ περιεχομένου» χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, Bing, καθώς και εξωτερικά links τα οποία αργότερα μπορούν να μοιραστούν με άλλους.


Οι χρήστες μετά μπορούν να βρουν άτομα που ενδιαφέρονται για τα ίδια θέματα, να παρακολουθούν τα feeds τους και να συμμετέχουν σε «video parties», κατά τα οποία τα μέλη παρακολουθούν μαζί βίντεο και σχολιάζουν μέσω ειδικής υπηρεσίας chat.


Τα μέλη μπορούν να εγγραφούν χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των λογαριασμών τους στο Facebook, ωστόσο οι δραστηριότητές τους δεν εμφανίζονται στις σελίδες του Facebook εκτός αν ενεργοποιηθεί η σχετική επιλογή.