Η LG Electronics παρουσιάζει τη νέα συλλογή 3D γυαλιών, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού που έχει επιμεληθεί ο φημισμένος σχεδιαστής γυαλιών, Alain Mikli.


New 2012 LG 3D Glasses 01Τα νέα 3D γυαλιά περιλαμβάνουν τρεις τύπους, τα Cinema 3D Glasses (single glasses), τα Cinema 3D Clip Type Glasses με κλιπ και τα Cinema 3D Glasses designed by Alan Mikli, τα οποία είναι ελαφρύτερα, πιο άνετα και ταυτόχρονα διαθέτουν αναβαθμισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι κυρτοί φακοί και η καθαρή δομή του σκελετού.


Χάρη στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της LG και την έλλειψη ηλεκτρικών μερών, τα CINEMA 3D γυαλιά δε χρειάζονται φόρτιση και μετατρέπονται από «ενοχλητική» ανάγκη σε κομψά αξεσουάρ μόδας. Σε σύγκριση με τα γυαλιά άλλης τεχνολογίας, τα CINEMA 3D γυαλιά της LG είναι πιο άνετα και πολύ πιο προσιτά, καθιστώντας πιο εύκολη την παρακολούθηση 3D περιεχομένου από μεγάλες παρέες και οικογένειες.


Το μοντέλο Cinema 3D Glasses (single glasses) διαθέτει ξεχωριστή σχεδίαση, που συνδυάζει απαλές γραμμές και λεπτό σκελετό. Σε αντίθεση με τους παλαιότερους τύπους 3D γυαλιών, οι φακοί είναι πιο κυρτοί για καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο του χρήστη, καθώς επίσης και για να βελτιώνουν τη συνολική CINEMA 3D εμπειρία θέασης. Μάλιστα, τα Cinema 3D Glasses (single glasses) είναι κατά 20% πιο ελαφριά από το προηγούμενο μοντέλο της LG, φτάνοντας σε βάρος μόλις τα 13,5 γρ..


Ακόμη μία προσθήκη στη γκάμα 3D γυαλιών της LG για τους χρήστες με γυαλιά μυωπίας, είναι τα Cinema 3D Clip Type glasses με κλιπ. Τα 3D γυαλιά με κλιπ αφορούν αποκλειστικά τις 3D τηλεοράσεις που βασίζονται στην τεχνολογία Film Patterned Retarder (FPR), η οποία βρίσκεται στην «καρδιά» των τηλεοράσεων CINEMA 3D της LG. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά 3D γυαλιών με κλιπ, τα Cinema 3D Clip Type glasses είναι κατά 25% πιο ελαφριά, ζυγίζοντας 5,5 γρ.


New 2012 LG 3D Glasses 02Το μοντέλο CINEMA 3D Glasses designed by Alan Mikli διαθέτει πιο αθλητικό σχεδιασμό με ιδιαίτερο σκελετό, που προέκυψε σε συνεργασία με τον φημισμένο σχεδιαστή, και ζυγίζει 16 γρ.. Οι φακοί των CINEMA 3D Glasses designed by Alan Mikli είναι ακόμα περισσότερο κυρτοί και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του χρήστη, προσφέροντας πιο έντονη και συναρπαστική CINEMA 3D εμπειρία θέασης. Το κομψό ζευγάρι CINEMA 3D Glasses designed by Alan Mikli, καθώς και όλα τα CINEMA 3D γυαλιά της LG, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για 3D προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς τόσο το CINEMA 3D όσο και οι κινηματογράφοι, αξιοποιούν ακριβώς τις ίδιες τεχνολογίες FPR και RealD.


Η τεχνολογία FPR διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της LG στις 3D τηλεοράσεις, καθώς σύμφωνα με πολλές μελέτες, τα μη βολικά και ακριβά γυαλιά αποτελούν τον πρώτο λόγο για τον οποίο οι καταναλωτές διστάζουν να αποκτήσουν 3D στο σπίτι.