Η Research In Motion και η θυγατρική της, QNX Software Systems, ανακοίνωσαν μία νέα πρωτοβουλία για τους φοιτητές πανεπιστημίου στην Κίνα.


rim_logo_blueΟι φοιτητές καλούνται να αναπτύξουν νέες εφαρμογές και υπηρεσίες στην πλατφόρμα BlackBerry. Η RIM και η QNX συνεργάζονται με έναν αριθμό πανεπιστημίων στην Κίνα για να εγκαινιάσουν ένα διαγωνισμό ανάπτυξης εφαρμογών στα τέλη Μαΐου, δίνοντας περισσότερα κίνητρα στους φοιτητές της χώρας που ασχολούνται με την ανάπτυξη λογισμικού να μετατρέψουν τις δημιουργικές τους ιδέες σε εφαρμογές και υπηρεσίες που θα μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο στα BlackBerry® smartphones και στα BlackBerry® PlayBook™ tablets.


Η πρωτοβουλία στοχεύει στο να καλλιεργήσει πνεύμα καινοτομίας μεταξύ των νεαρών Κινέζων developers και να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εμπειρία στη μετατροπή μιας ιδέας σε εμπορεύσιμο προϊόν. Ο διαγωνισμός θα επικεντρωθεί σε δύο κατηγορίες: “Mobility Lifestyle Use” και “Automotive Experience”.
Η RIM και η QNX θα παράσχουν συσκευές BlackBerry, software εργαλεία ανάπτυξης, τεχνική υποστήριξη και άλλους πόρους. Η RIM έχει επίσης συνεργαστεί με πανεπιστήμια στην Κίνα προσφέροντας μαθήματα κατάρτισης για την ανάπτυξη εφαρμογών με την πλατφόρμα BlackBerry.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με πανεπιστήμια της Κίνας για να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες σε φοιτητές να αναπτύξουν τις ικανότητές και τη γνώση τους στους συναρπαστικούς και γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς των φορητών υπολογιστών και του automotive infotainment», αναφέρει ο Urpo Karjalainen, Regional Managing Director, Asia Pacific, Research In Motion.


Οι νικήτριες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στο BlackBerry App World™ και οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προγράμματα πρακτικής σε κορυφαίες κινεζικές και πολυεθνικές εταιρείες.