Συμφωνία στη Βόρεια Αμερική της Ericsson για ολοκληρωμένη λύση Antenna Integrated Radio (AIR) με την T-Mobile USA.


ericsson-logoΗ Ericsson ανακοίνωσε τη συμφωνία με την T-Mobile USA για την αναβάθμιση, υποστήριξη και μετατροπή δικτύου, η οποία περιλαμβάνει τις προπαρασκευαστικές εργασίες για την έναρξη του LTE το 2013. Η T-Mobile USA θα είναι ο πρώτος πάροχος στη Β. Αμερική, ο οποίος θα αναπτύξει την τεχνολογία ‘AIR’ της Ericsson, επιτρέποντας στον πάροχο να βελτιώσει την υπάρχουσα κάλυψη και τη γρήγορη έναρξη του LTE.


Η T-Mobile USA επέλεξε την λύση ’AIR’ της Ericsson λόγω της ενισχυμένης ασύρματης απόδοσης και της ευκολίας στην εγκατάσταση. Η Ericsson θα εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό (radio, tower, switch room), θα παρέχει την ολοκλήρωση του συστημάτων, και συμβουλευτικές και ευρυζωνικές υπηρεσίες. Επίσης, θα παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της εγκατάστασης, λειτουργίας, ένταξης και μεταφοράς.


«Η T-Mobile συνεχίζει να είναι στην πρώτη γραμμή της 4G καινοτομίας και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Ericsson, στην πορεία του εκσυγχρονισμού του δικτύου μας και της ανάπτυξης LTE το 2013», δήλωσε ο Neville Ray, Διευθ. Σύμβουλος Τεχνολογίας της T-Mobile USA. Προσθέτει: «Μέσω της συνεργασίας μας με την Ericsson, η T-Mobile προσδοκά να είναι ο πρώτος πάροχος στη χώρα που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία ‘AIR’, επιτρέποντας την ταχύτατη εξάπλωση και το μειωμένο χώρο φόρτωσης».


Αυτή η νέα συμφωνία σηματοδοτεί τη συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας της Ericsson με την T-Mobile USA. Το 2006, η Ericsson επέκτεινε το υπάρχον συμβόλαιο του δικτύου με την T-Mobile USA για να αναλάβει το εθνικό 3G δίκτυο. Το 2010, ενίσχυσε περαιτέρω το δίκτυο της αναναπτύσσοντας την τεχνολογία HSPA + 21, και το 2011 με την τεχνολογία HSPA + 42.


«Η νέα μας συνεργασία είναι ορόσημο για την Ericsson στη Β. Αμερική, ενώ καθορίζει περαιτέρω την ηγεσία του δικτύου μας στην περιοχή”, δήλωσε ο Angel Ruiz, Head of Operations της Ericsson για τη Β. Αμερική. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η δέσμευσή μας για συνεχή καινοτομία στην τεχνολογία, στις υπηρεσίες και στο σχεδιασμό θα ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο της T-Mobile USA και θα επεκτείνει τη μακροχρόνια σχέση μας με τον πάροχο».


Η λύση ‘AIR’ της Ericsson έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον, ενώ μοιάζει πολύ με μια παραδοσιακή κεραία, αν και έχει ενσωματωμένες ασύρματες ενεργές μονάδες. Τα οφέλη περιλαμβάνουν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έως και κατά 40-45% σε τυπικό φορτίο, σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις που χρησιμοποιούν ‘standard’ σταθμούς βάσης σε συνδυασμό με παθητικές κεραίες.


Η Ericsson έχει υπογράψει 46 LTE / EPC συμφωνίες σε 23 χώρες στις 5 ηπείρους. Η παγκόσμια LTE πληθυσμιακή κάλυψη ανέρχεται σε 325 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 215 εκατομμύρια καλύπτονται από δίκτυα της Ericsson.