Εκδήλωση με θέμα “Ψηφιακές Δεξιότητες στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα” από ΣΕΠΕ και HePIS στο “e-Skills Week 2012”.


E-skills-week_2012Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Ψηφιακές Δεξιότητες στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “e-Skills Week 2012”.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2012, στο χώρο εκδηλώσεων της HePIS (Koραή 3, 105 64 Αθήνα, 8ος όροφος), εκπρόσωποι της αγοράς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων θα αποτυπώσουν και θα αναλύσουν τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων για την ανάπτυξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα νέα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτές.


Η ολοένα αυξανόμενη ανεργία των νέων, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει το 40% στην Ευρώπη, αποτελεί μια ανησυχητική τάση για την αγορά εργασίας. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της ανάπτυξης των επιστημών, της μηχανικής και των μαθηματικών είναι σημαντικές για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη.


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012 (“e-Skills Week 2012”) οργανώνεται από τους οργανισμούς DIGITALEUROPE και European Schoolnet σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την Ευρώπη – και ειδικότερα τη νεολαία της Ευρώπης – να αδράξει τις καλύτερες ευκαιρίες για τα επαγγέλματα που δημιουργούνται χάρη στις νέες τεχνολογίες.


Το “e-Skills Week 2012” αποτελεί μια σημαντική ενημερωτική εκστρατεία, που έχει ως πρωταρχικό στόχο να αναδείξει νέους τρόπους εύρεσης εργασίας, βασιζόμενους στη δια βίου ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Επιχειρήσεις σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και κυβερνητικούς φορείς, προσφέρουν ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.


Ο ΣΕΠΕ είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής για το “e-Skills Week 2012” για την Ελλάδα και συντονίζει όλες τις ενέργειες (ημερίδες, workshops και on-line δράσεις). Αναγνωρίζοντας ότι οι ψηφιακές δεξιότητες και η εξοικείωση με την τεχνολογία συνιστούν σήμερα διαβατήριο στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η HePIS συμμετέχει, επίσης, σε αυτήν την πρωτοβουλία, με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, όσο και τη γενικότερη αξιοποίηση της τεχνολογίας, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής προόδου.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση “Ψηφιακές Δεξιότητες στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα” μπορείτε να βρείτε στο portal του ΣΕΠΕ στη διεύθυνση: http://www.sepe.gr/gr/e-SkillsWeekWorkshop_15052012


Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012 και τις δράσεις για την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στο portal του ΣΕΠΕ, στη διεύθυνση http://www.sepe.gr/gr/eSkillsWeek2012, και για την Ευρώπη, στη διεύθυνση: http://eskills-week.ec.europa.eu.