Η προτυποποίηση με λύσεις HP βοηθά την AMD να μειώσει το αποτύπωμα των data-centers της σε ποσοστό 50%.


hp logo 2010Η HP ανακοινώνει ότι η AMD προχώρησε στην ενοποίηση των data centers της σε όλο τον κόσμο και στην προτυποποίηση τους με βάση τις λύσεις HP Networking, ώστε να ενισχύσει την αποδοτικότητα της και να βελτιστοποιήσει τις λειτουργικές της διαδικασίες.


Οι καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής και γραφικών της AMD χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων – από προσωπικούς υπολογιστές, μέχρι κονσόλες παιχνιδιών και servers – που αξιοποιούν το Internet και στηρίζουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με βάση περιβάλλοντα cloud computing και virtualization σε όλο τον κόσμο.


Διαθέτοντας 18 data centers παγκοσμίως, η AMD αναγνώρισε την ανάγκη για την ενοποίηση των υποδομών της, έχοντας ως στόχο τη βελτιστοποίηση των πόρων της, τη βελτίωση της ενεργειακής της αποδοτικότητας και των συστημάτων ψύξης. Έπειτα από ενδελεχή δοκιμή και αξιολόγηση λύσεων από διάφορους παρόχους προϊόντων δικτύωσης, η AMD κατέληξε στην HP. Συγκεκριμένα, οι μεταγωγείς HP 12500 Switch Series και HP 5820 Switch Series θα αξιοποιηθούν στο νέο, ιδιωτικό, cloud data center της AMD, όπου η εταιρεία κάνει εκτεταμένη χρήση τεχνολογιών server cluster και virtualization.


«Οι λειτουργικές δραστηριότητες δεν βρίσκονταν στο επιθυμητό επίπεδο, λόγω της μη δομημένης εξάπλωσης των υποδομών. Η ανοιχτή αρχιτεκτονική των λύσεων HP Networking, η οποία βασίζεται σε πρότυπα, μας προσέφερε την ευελιξία να προχωρήσουμε εύκολα στην ενοποίηση λύσεων και να επεκτείνουμε τις υποδομές μας, αξιοποιώντας παράλληλα τις υπάρχουσες επενδύσεις μας», σημείωσε ο Farid Dana, Director, IT, Global Infrastructure Services της AMD.


Επιπλέον, η AMD αξιοποίησε servers HP ProLiant BL465c G7 με επεξεργαστές AMD Opteron 6200 Series, ώστε να ενισχύσει την υπολογιστική δύναμη του cloud που χρησιμοποιεί εσωτερικά για διαδικασίες engineering, το οποίο υλοποιεί έως και 40 εκατομμύρια προσομοιώσεις το μήνα. Η πλατφόρμα server της HP υποστηρίζει το virtualized περιβάλλον της AMD, καθώς και τις επιχειρησιακές εφαρμογές και υπηρεσίες της εταιρείας.


Η υλοποίηση των λύσεων δικτύωσης και servers της HP βοηθά την AMD να μειώσει και το συνολικό αποτύπωμα των data centers της έως και 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του δικτύου της. Στο άμεσο μέλλον, η AMD σκοπεύει να αναβαθμίσει και άλλα μέρη του δικτύου της, αξιοποιώντας λύσεις HP Networking.


Τέλος, η AMD αξιοποίησε και το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών HP Critical Facilities Services ώστε να αναπτύξει ένα νέο data center. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, σχεδιασμού και ασφάλειας για την ανάπτυξη νέων ή την αναβάθμιση υπαρχόντων data centers. Στο πλαίσιο αυτό, η AMD σχεδίασε το data center από την αρχή, με στόχο να ανταποκρίνεται στις αλλαγές των επιχειρηματικών απαιτήσεων, επιτυγχάνοντας παράλληλα μείωση του κεφαλαιουχικών δαπανών για εγκαταστάσεις και του λειτουργικού κόστους.