Το Logitech Cube και το πληκτρολόγιο Logitech Solar Keyboard K750 βραβεύτηκαν με Red Dot Design Awards.


Custom_format_CubeBlack_BTY2Στον φετινό διαγωνισμό Red Dot υποβλήθηκαν πάνω από 4.500 υποψηφιότητες προϊόντων από περισσότερους από 1.800 κατασκευαστές από όλο τον κόσμο. Και μέσα σε αυτό το πλήθος, η Logitech ξεχώρισε και κέρδισε και πάλι. Συνολικά – από το 2006 – η Logitech έχει 11 βραβεύσεις Red Dot, που αναγνωρίζουν την ποιότητα του σχεδιασμού της σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.


Τα προϊόντα που βραβεύθηκαν φέτος ξεχωρίζουν τόσο για τον σχεδιασμό τους όσο και για την καινοτομία τους. Το Logitech Cube αρχικά, είναι ένας τολμηρός επαναπροσδιορισμός του κλασικού ποντικιού, με ένα σχήμα που εφαρμόζει στην παλάμη του χρήστη, αλλά παραμένει τόσο μικρό που χωρά σε μια τσέπη. Μόλις όμως σηκώσουμε το Cube στον αέρα μεταμορφώνεται σε ένα χειριστήριο παρουσιάσεων.


Όσο για το για πληκτρολόγιο Solar K750, αυτό διακρίνεται για το πραγματικά ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμά του. Με ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ, φορτίζει ακόμη και με ελάχιστο φωτισμό (σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο), απαλλάσσοντάς μας από τη ανάγκη αλλαγής μπαταριών. Την ίδια στιγμή παραμένει ιδιαίτερα κομψό και άνετο, συνδυάζοντας ακριβώς τη χρηστικότητα, τη φόρμα και την καινοτομία που επιβραβεύει η επιτροπή των Red Dot.


Σχολιάζοντας, ο Μιχάλης Δρακάτος, Country Manager της Logitech, για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, τη νέα βράβευση της εταιρίας, είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που δύο προϊόντα μας κέρδισαν αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Στη Logitech επενδύουμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας στο σχεδιασμό και στις δοκιμές κάθε προϊόντος, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα προσφέρει στους πελάτες μας τόσο την εκπληκτική φόρμα όσο και την καινοτομία. Τα βραβεία Red Dot αναγνωρίζουν ακριβώς αυτή τη προσπάθεια, κάτι που μας ενθουσιάζει και μας δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε».


Η επίσημη απονομή των βραβείων Red Dot θα γίνει στις 2 Ιουλίου 2012, στο θέατρο Aalto, στην Έσση της Γερμανίας. Τα βραβευμένα προϊόντα θα εκτίθενται σε μια ειδική παρουσίαση στο μουσείο σχεδιασμού Red Dot στην Έσση, στο διάστημα από τις 2 Ιουλίου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2013.