Δύο νέα μοντέλα ανακοίνωσε η Fortinet, εμπλουτίζοντας την επιτυχημένη οικογένεια προϊόντων της, FortiGate.


lexis_logoΠρόκειται για τα μοντέλα FortiGate-20C και FortiGate-40C, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια δικτυακών συσκευών ασφάλειας νέας γενιάς, που ενσωματώνουν την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική system-on-a-chip (SoC) της Fortinet.


Η νέα αυτή αρχιτεκτονική, ουσιαστικά διαχωρίζει τα νέα μοντέλα της Fortinet από εκείνα παλαιότερων γενεών, συνδυάζοντας πολλαπλούς επεξεργαστές σε ένα και μόνο chip και απλοποιώντας έτσι, όλον τον μηχανικό σχεδιασμό των συσκευών. Το κυριότερο πλεονέκτημα όμως των συσκευών της Fortinet, που στο εξής θα ενσωματώνουν την αρχιτεκτονική SoC, είναι η σημαντική αύξηση της απόδοσης που προσφέρουν σε δίκτυα μικρών επιχειρήσεων.


Έτσι, τα νέα συστήματα FortiGate-20C και FortiGate-40C, ενώ απευθύνονται σε μικρές εταιρείες, ενσωματώνουν υπηρεσίες ασφάλειας επιχειρησιακού επιπέδου και διαθέτουν έναν ασυναγώνιστο δείκτη τιμής προς απόδοση. Συγκεκριμένα το Fortigate-40C προσφέρει ρυθμαπόδοση firewall 200Μbps, 60Mbps IPSec VPN, 135Mbps IPS και & 40Mbps Antivirus.


Εκτός από την εξαιρετική απόδοση και την ευελιξία που προσφέρουν, τα 2 νέα συστήματα της Fortinet υποστηρίζουν ένα ιδιαιτέρως φιλικό και εύχρηστο WebGUI καθώς και λειτουργίες data loss prevention, vulnerability management, και WAN optimization. Επίσης, προσφέρουν ολοκληρωμένη δικτυακή προστασία (antivirus, antispam, web filtering, IPS / Application Control) μέσω των κορυφαίων συνδρομητικών υπηρεσιών ασφάλειας FortiGuard® της Fortinet.


Επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της Fortinet στην Ελλάδα από το 2005 είναι η LEXIS Πληροφορική (www.lexis.gr).