Η RIM ανακοινώνει την υποστήριξη του BlackBerry Mobile Voice System για το OpenScape Voice της Siemens.


OpenScape VoiceΗ Research In Motion ανακοίνωσε ότι το BlackBerry Mobile Voice System (MVS) 5.1 υποστηρίζει πλέον την εφαρμογή OpenScape Voice V6 της Siemens Enterprise Communications. Η λύση επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στα χαρακτηριστικά ενός σταθερού τηλεφώνου μέσα από το BlackBerry® smartphone τους.


Το BlackBerry MVS, μαζί με την εφαρμογή OpenScape Voice, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράσχει μία ολοκληρωμένη λύση Σύγκλησης Σταθερού και Κινητού Τηλεφώνου (Fixed-Mobile Convergence, FMC) για τους χρήστες smartphones BlackBerry. Οι πελάτες της Siemens Enterprise Communications θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αλλά και να δέχονται κλήσεις από και προς το σταθερό τους τηλέφωνο μέσω του BlackBerry smartphone τους και να απολαμβάνουν την ευκολία του ενός αριθμού επικοινωνίας, της επιλογής εσωτερικού αλλά και χαρακτηριστικών των σταθερών τηλεφώνων, όπως είναι η αναμονή, η μεταφορά και το ad-hoc conferencing.


Για σύνδεση με το OpenScape Voice, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν την πύλη δικτύου AudioCodes Mediant Gateway, που επιτρέπει στο BlackBerry MVS να χρησιμοποιείται τόσο με κινητά όσο και με Wi-Fi® δίκτυα, όπως είναι η λύση Enterasys Wireless της Enterasys Networks, εταιρείας της Siemens Enterprise Communications. Με το BlackBerry MVS, οι κλήσεις κατευθύνονται μέσα από το σύστημα τηλεφωνίας της επιχείρησης, και οι διαχειριστές μπορούν να ορίσουν πολιτικές και ελέγχους IT για να αξιοποιήσουν τη δρομολόγηση με το μικρότερο κόστος και να μειώσουν το κόστος των υπεραστικών και διεθνών κλήσεων. Η δρομολόγηση των κλήσεων μέσω του τηλεφωνικού συστήματος της επιχείρησης μπορεί επίσης να υποστηρίξει την ανάγκη για τήρηση των πολιτικών της εταιρείας και συμμόρφωση με τους κανονισμούς.


Ο Alan Panezic, VP, Enterprise Product Management & Marketing της RIM, ανέφερε: «Η εργασία από απόσταση και η ευέλικτη εργασία είναι πλέον κοινός τόπος σε όλο τον κόσμο και το BlackBerry MVS δίνει στις επιχειρήσεις τα μέσα για να αξιοποιήσουν περαιτέρω το τηλεφωνικό τους σύστημα και να υποστηρίξουν καλύτερα τους εργαζομένους όταν βρίσκονται μακριά από το γραφείο τους. Το να δώσουμε στους χρήστες μία ασύρματη προέκταση του εταιρικού τηλεφωνικού συστήματος μέσω των BlackBerry smartphones τους μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, να εξοικονομήσει κόστος από τις χρεώσεις για υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις και να μειώσει το χρόνο χρήσης του κινητού τηλεφώνου από την πλευρά των εργαζομένων, δίνοντας τη δυνατότητα για κλήσεις μέσω Wi-Fi από τη δουλειά, δημόσια hotspots και από το σπίτι».


Ο Rick Puskar, Senior Vice President, Global Portfolio Management της Siemens Enterprise Communications, ανέφερε: «Με χαρά η Siemens Enterprise Communications προσθέτει την υποστήριξη από το BlackBerry MVS στο πλούσιο χαρτοφυλάκιό της OpenScape UC. Η φορητότητα εξακολουθεί να αποτελεί περιοχή καινοτομίας για εμάς, και το BlackBerry MVS θα βοηθήσει τους κοινούς μας πελάτες να αυξήσουν την παραγωγικότητα των φορητών τους λύσεων και γενικότερα να επιτύχουν εξοικονομήσεις κόστους. Η συγκεκριμένη λύση παρέχει μια απλουστευμένη εμπειρία επικοινωνίας που τελικά ωφελεί τόσο τα τμήματα IT όσο και τους τελικούς χρήστες».


Εκτός από τα συστήματα της Siemens Enterprise Communications, το BlackBerry MVS υποστηρίζει επίσης τα τηλεφωνικά συστήματα της Mitel, της Avaya, της Nortel και της Cisco. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BlackBerry MVS, επισκεφθείτε το www.blackberry.com/mvs.