Η AMD ανακοίνωσε πως τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθαν στα 1,59 δις δολάρια Η.Π.Α.


amd-logo-apuΣημειώθηκε ζημία ύψους 590 εκατ. δολαρίων ή 0,80 δολάρια ανά μετοχή, και οι λειτουργικές ζημιές ανήλθαν στα 580 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη σε non-GAAP βάση έφθασαν τα 92 εκατ. δολάρια, ή 0,12 δολάρια ανά μετοχή, και τα λειτουργικά κέρδη τα 138 εκατ. δολάρια.


Για το πρώτο τρίμηνο του 2012, τα καθαρά κέρδη της AMD σε non-GAAP βάση δεν περιλαμβάνουν το ποσό των 703 εκατ. δολαρίων που αφορά στην παραίτηση από τη δέσμευση της AMD για την κατ’ αποκλειστικότητα κατασκευή προϊόντων 28 nanometer (nm) APU από την Globalfoundries Inc (ΤΕ), σύμφωνα με την τροποποίηση της συμφωνίας Wafer Supply Agreement (WSA), αποσβέσεις των άυλων περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 εκατ. δολαρίων, αναδιάρθρωση χρέους ύψους 8 εκατ. δολαρίων, έξοδα εξαγοράς της SeaMicro, Inc (SeaMicro) ύψους 6 εκατ. δολαρίων και φορολογικό όφελος που σχετίζεται με την απόκτηση της SeaMicro ύψους 36 εκατ. δολαρίων.


«Η AMD παρουσίασε σταθερά αποτελέσματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, καθώς εξακολουθούμε να εστιάζουμε στη βελτίωση της απόδοσής μας, παρέχοντας πρωτοποριακά προϊόντα, και την οικοδόμηση μιας εταιρικής στρατηγικής που θα αποφέρει ισχυρές ταμειακές ροές και αύξηση των κερδών», δήλωσε ο Rory Read, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, συμπληρώνοντας ότι: «Η διάθεση μίας ολοκληρωμένης γκάμας APU προϊόντων, σε συνδυασμό με την άφθονη προσφορά προϊόντων από τους κορυφαίους συνεργάτες μας, μας θέτουν ικανούς να ‘κερδίσουμε’ και να αναπτυχθούμε».


Τρέχουσα κατάσταση
Οι προβλέψεις της AMD είναι με βάση τις τρέχουσες προσδοκίες. Οι ακόλουθες δηλώσεις αφορούν προβλέψεις για το μέλλον και τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να αποκλίνουν σημαντικά ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τους παράγοντες που καθορίζονται στο “Cautionary Statement” (Προειδοποιητική Δήλωση) που ακολουθεί παρακάτω. Η AMD αναμένει 3% αύξηση εσόδων, με 3% απόκλιση, για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.