Tα notebook της Sony με οθόνη 14” κατασκευάστηκαν για έξυπνη και εύκολη καθημερινή χρήση.


E14A_Group0Είτε, βρίσκεστε στο σπίτι ή στο πανεπιστήμιο, είτε κάθεστε σε κάποιο καφέ τα νέα VAIO της σειράς E 14P ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα με το ήπιο και διακριτικά δυναμικό σχεδιασμό του. Κυκλοφορεί σε τρία μοντέρνα χρώματα – λευκό, μαύρο ή ροζ – ενώ η λεπτομέρεια που κερδίζει είναι το χρώμα γύρω από την άκρη του notebook, το καπάκι, το touchpad και το πληκτρολόγιο. Το ηχείο με δακτύλιο από αλουμίνιο τονίζει περαιτέρω την κομψή και μοναδική του εμφάνιση.


Το πληκτρολόγιο φωτίζεται εσωτερικά (backlit) και διαθέτει άνετο σχεδιασμό και εύχρηστο πληκτρολόγιο με διακριτά διαστήματα για να πληκτρολογείτε χωρίς λάθη ακόμα και τη νύχτα. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος αυτόματα χαμηλώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


E14A_S11_Bottom_WΗ μεγάλη σε μέγεθος επιφάνεια τύπου “multi-gesture” επιτρέπει να κάνετε click εύκολα χωρίς περιορισμούς από κάποιο κουμπί. Υπάρχει αρκετός χώρος για πλοήγηση σε σελίδες, επεξεργασία φωτογραφιών και άλλα, χρησιμοποιώντας μόνο τα ακροδάχτυλα σας κάνετε κινήσεις όπως: κυλήστε, χτυπήστε ελαφρά, αγγίξτε στιγμιαία, κάντε ζουμ και περιστρέψτε.


Τα νέα VAIO της σειράς E 14P, με την ολοκαίνουργια λειτουργία Gesture Control σάς επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις χεριών. Απλώς κρατήστε σηκωμένο το χέρι σας μπροστά από τη web camera και κινήστε το προς τα αριστερά ή τα δεξιά για να περιηγηθείτε σε ιστοσελίδες ή στη δική σας συλλογή φωτογραφιών. Τραβήξτε το χέρι σας προς τα κάτω για να σταματήσετε τη μουσική ή το slideshow, ή για να ρυθμίσετε την ένταση της μουσικής με κινήσεις “περιστροφής”. Η λειτουργία Gesture Control υποστηρίζεται από το Windows® Media Player, τον Internet Explorer® 9, το PowerPoint® και το PowerDVD.


Υπάρχει ακόμη ενσωματωμένη HD web camera με τεχνολογία Exmor for PC για πιο ζωντανή και καθαρή εικόνα στις βιντεοδιασκέψεις. Οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα σας απολαμβάνουν με καθαρή, λεπτομερή εικόνα με υψηλή αντίθεση και πλούσια χρώματα, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, εκεί όπου οι άλλες web cameras δυσκολεύονται και δίνουν θαμπές εικόνες.


E14A_S13_Close_PΕκτός από την όμορφη εμφάνιση, τα νέα VAIO της σειράς E 14P σάς χαρίζουν καθαρό και κρυστάλλινο ήχο, ανάλογα της εμφάνισής τους. Οι τεχνολογίες xLOUDTM και Clear PhaseTM της Sony ανεβάζουν τα επίπεδα της έντασης, χωρίς αλλοίωση του ήχου, στις ταινίες και τα παιχνίδια, εκεί όπου ο ήχος έχει μεγάλη σημασία. Μπορείτε, επίσης, να γυρίσετε στο Dolby® Home Theatre® V4 για πλούσιο ήχο, σαν να βρισκόσασταν στην αίθουσα του κινηματογράφου – είτε ακούτε από τα ενσωματωμένα ηχεία, είτε από το εξωτερικό μεγάφωνο ή τα ακουστικά.


Είτε, βρίσκεστε στη δουλειά, είτε έξω για διασκέδαση, τα νέα VAIO της σειράς E 14P έχουν σχεδιαστεί για να εξοικονομεί ενέργεια και να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε περισσότερο. Η μπαταρία διαρκεί μέχρι και 7 ώρες, γι’ αυτό και θα έχετε αρκετό χρόνο να κρατάτε σημειώσεις κατά τη διάρκεια των διαλέξεων στο πανεπιστήμιο, αλλά και για να σερφάρετε μετά στο Internet.


Τα υβριδικά γραφικά χρησιμοποιούν αποκλειστική μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) για απαιτητικές εφαρμογές όπως παιχνίδια, βίντεο και για επεξεργασία φωτογραφιών. Για λιγότερο έντονες εργασίες, το VAIO σβήνει αυτόματα την αποκλειστική GPU για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η μπαταρία διαρκεί ακόμα περισσότερο χάρη στην οθόνη VAIO και τους επεξεργαστές που είναι ενεργειακά αποδοτικοί, καθώς και στον ενσωματωμένο οδηγό οπτικού μέσου που πέφτει σε μηδενική κατανάλωση ενέργειας όταν δεν χρησιμοποιείται.


Με το νέο Rapid Wake + Eco, θα είστε έτοιμοι σε λίγα λεπτά. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας βάζει τα νέα VAIO της σειράς E 14P σε κατάσταση «βαθύ ύπνου» και κρατά ασφαλή όλα τα δεδομένα σας για δέκα ημέρες. Ανοίξτε το καπάκι του υπολογιστή και σε μερικά δευτερόλεπτα θα βρείτε όλα τα αρχεία σας όπως τα είχατε αφήσει.


Σε περίπτωση που η μπαταρία του κινητού σας τελειώσει όσο βρίσκεστε εκτός σπιτιού, μην ανησυχείτε, τα νέα VAIO της σειράς E 14P γίνονται και φορτιστής «εκτάκτου ανάγκης» για το smartphone σας, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε πρίζα ρεύματος. Συνδέστε το τηλέφωνό σας μέσω του USB για να το φορτίσετε, ακόμα και όταν ο υπολογιστής σας είναι κλειστός ή σε λειτουργία sleep.


Η οργάνωση, η επεξεργασία και το μοίρασμα των συλλογών σας προσφέρουν πλέον ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση με τα VAIO της σειράς E 14P. Το PlayMemories Home της Sony που διατίθεται, χωρίς επιπλέον χρέωση, σας επιτρέπει να ρετουσάρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεοκλιπ σας και να φτιάχνετε τις δικές σας ταινίες ακόμα και με περιεχόμενο 3D, με μεγάλη ευκολία.


Τα ολοκαίνουργια VAIO της σειράς E 14P διατίθενται σε τρία χρώματα, λευκό, μαύρο ή ροζ.
Πλησιάστε το VAIO ακόμα πιο κοντά στο δικό σας στιλ με το ποντίκι Bluetooth® ή την εύχρηστη θήκη ταξιδίου.