Η Google Ελλάς ανακοινώνει την έναρξη του διαδικτυακού καναλιού “Εκλογές ‘12” στο YouTube.


Google logoΣκοπός του καναλιού, που θα φιλοξενείται στη διεύθυνση www.youtube.com/ekloges12, είναι να λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα ανοικτή σε όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να δώσει φωνή στους Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού να θέσουν τις ερωτήσεις τους απευθείας στους πολιτικούς.


Το YouTube παρέχει την πλατφόρμα που φιλοξενεί το περιεχόμενο ενώ αποκλειστικός φορέας παροχής και διαχείρισης του πολιτικού περιεχομένου είναι το protagon.gr. Η υπηρεσία, θα καλύψει κορυφαία προεκλογικά γεγονότα, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να λάβουν ενεργά μέρος στο δημόσιο διάλογο, αξιοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες της Google. Συγκεκριμένα η πλατφόρμα θα φιλοξενεί:
• Συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών στο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη
• Διαδικτυακά debates υποψηφίων με συντονιστές γνωστούς δημοσιογράφους
• Ρεπορτάζ που θα επιμελούνται οι συνεργάτες του protagon.gr
• Συζητήσεις πολλών συνομιλητών μέσω βίντεο (Hangouts) «αναποφάσιστων» χρηστών και προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής για τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας
• Προβολή των τάσεων που διαμορφώνονται στο ίντερνετ για τους αρχηγούς και τα κόμματα, βάση των αναζητήσεων των χρηστών στο Google
• Βίντεο με τις θέσεις όλων των κομμάτων (κοινοβουλευτικών και μη)


Μέσω του νέου καναλιού “Εκλογές ‘12” το YouTube αναδεικνύεται σε μία πλατφόρμα με ξεχωριστό περιεχόμενο τοπικού ενδιαφέροντος. Στις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και στελεχών θα παρεμβάλλονται ερωτήσεις σε μορφή βίντεο ή κειμένου που έστειλαν οι ίδιοι οι πολίτες. Στα debates υποψηφίων και στις συζητήσεις των αναποφάσιστων θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή Hangout που είναι διαθέσιμη από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google+ και επιτρέπει τη διενέργεια τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή ως και δέκα χρηστών.