Με ένα post και την καταβολή $1 δις ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά του Instagram.


Instagram-facebookΣτο μήνυμά του ο Ζάκερμπεργκ επισημαίνει: «Το γεγονός ότι το Instagram συνδέεται με άλλες υπηρεσίες πέρα από το Facebook είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας», λέει ο Ζάκερμπεργκ και προσθέτει ότι η δυνατότητα δημοσίευσης και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα θα διατηρηθεί όπως και «η δυνατότητα να σε ακολουθούν στο Instagram χωριστά από το Facebook».


To Instagram διατίθεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες, να τις επεξεργάζονται με έτοιμα φίλτρα και να σχολιάζουν ο ένας τις εικόνες του άλλου. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή δημιουργήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια από τον Μάικ Κρίγκερ και τον Κέβιν Σίστρομ και απασχολεί μόνο 13 υπαλλήλους.


Η υπηρεσία γνώρισε ραγδαία άνοδο και γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή του είδους της, σε ό,τι αφορά στο λειτουργικό σύστημα iOS των φορητών συσκευών της Apple.


Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, οι χρήστες του Instagram αυξήθηκαν από 15 εκατομμύρια σε 27 εκατομμύρια.


Η πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής για την λειτουργικά Android πέτυχε ένα εκατομμύριο κατεβάσματα σε μόνον 12 ώρες.