Η HP αποκλειστικός πάροχος πιστοποιημένης εκπαίδευσης VMware για Ελλάδα και Κύπρο.


hp logo 2010Η HP Hellas ανακοινώνει ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών της εταιρείας (HP Education Services) θα είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος πάροχος εκπαιδευτικών υπηρεσιών για λύσεις VMware στην Ελλάδα και την Κύπρο, από την 1η Απριλίου 2012.


Σήμερα, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σε λύσεις virtualization και cloud computing, ώστε να μειώσουν την πολυπλοκότητα των περιβαλλόντων πληροφορικής, να αυξήσουν την αποδοτικότητα τους και να ελαττώσουν τα κόστη. Για να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις, οι επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν τους κατάλληλους ανθρώπους και την απαραίτητη γνώση για να αξιοποιούν πλήρως αυτές τις σύγχρονες λύσεις – και η εκπαίδευση παίζει ρόλο κλειδί σε αυτό.
Οι κορυφαίες εκπαιδευτικές υπηρεσίες της HP βοηθούν τα στελέχη των τμημάτων πληροφορικής να δημιουργήσουν ένα πρακτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση τους, μέσω του VMware περιβάλλοντος που διαθέτουν. Οι εκπαιδευτές της HP είναι και οι ίδιοι πιστοποιημένοι από τη VMware, ενώ και η διάρθρωση των εκπαιδευτικών υλικών και συνεδριών έχουν εγκριθεί από την εταιρεία.


Σήμερα, η HP είναι ένας από τους πλέον πρωτοπόρους και πιο έμπειρους παρόχους εκπαιδευτικών υπηρεσιών για λύσεις VMware στον κόσμο, διαθέτοντας πιστοποιημένα κέντρα εκπαίδευσης σε πάνω από 30 χώρες. Έτσι, είναι σε θέση να αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα που προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες και το επίπεδο των στελεχών πληροφορικής, προσφέροντας τους τις αναγκαίες δεξιότητες και γνώσεις για την κατάλληλη διαχείριση hardware και λογισμικού virtualization.


Στο πλαίσιο αυτό, η HP Hellas θα διαθέτει αποκλειστικά εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τις κορυφαίες επαγγελματικές πιστοποιήσεις VMware Certified Professional (επίπεδα VCP4 και VCP5), οι οποίες έχουν ως βάση την πλατφόρμα VMware vSphere. Σημειώνεται ότι η HP θα προσφέρει δωρεάν την προετοιμασία όσων επαγγελματιών επιθυμούν να συμμετέχουν στις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης.
«Σε μια τεχνολογική αγορά που συνεχίζει να εξελίσσεται, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ξεχωρίζουν μόνο όσοι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και λύσεις πληροφορικής υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο, το τμήμα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών της ΗΡ βρίσκεται στην κορυφή και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πιστοποιημένης εκπαίδευσης για λύσεις VMware», δήλωσε ο Γιάννης Φούτρης, Διευθυντής του Τμήματος Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών της HP Hellas.


Πέρα από τα παραπάνω, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών της HP προσφέρει εκπαίδευση για την υλοποίηση λύσεων VMWare σε hardware της HP, με το μοναδικό πλεονέκτημα μιας πρακτικής εξάσκησης που βασίζεται στο μοντέλο «ένας server ανά εκπαιδευόμενο». Το μοντέλο αυτό στηρίζεται σε απομακρυσμένα/ εικονικά περιβάλλοντα εργαστηρίων και έχει ως στόχο την πραγματική ενίσχυση της εμπειρίας των εκπαιδευομένων.


Τέλος, η HP προσφέρει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τιμολογιακό πακέτο, αλλά και εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες στις λύσεις VMWare, γεγονός που διευκολύνει τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στελεχών και προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις.