Η APC by Schneider Electric παρουσίασε λύσεις για αποδοτικότερα Κέντρα Δεδομένων (Data Centers).


APC_by_Schneider_Electric_CMYK_Large_0Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 27/3 στο εστιατόριο ‘Fuga’ και παρευρέθηκε το Techpress, η APC by Schneider Electric, κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών ισχύος και ψύξης παγκοσμίως, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους ένα κέντρο δεδομένων μπορεί να προσαρμοστεί στο ανάλογο επιχειρηματικό περιβάλλον και να φέρει σημαντικές αλλαγές για το μέλλον της επιχείρησης. Παράλληλα συζητήθηκαν οι διεθνείς τάσεις για την κατανάλωση ενέργειας καθώς και οι εξελίξεις στον κλάδο των κέντρων δεδομένων.


Σήμερα, οι τάσεις στην παγκόσμια αγορά αφορούν στη συνδεσιμότητα, στην παγκοσμιοποίηση, στην απλοποίηση των διαδικασιών, στην ασφάλεια, στην απαίτηση για εξοικονόμηση ενέργειας και στην ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα των κέντρων δεδομένων, οι διεθνείς τάσεις αφορούν κυρίως στη σημαντική ζήτηση για οικονομικά αποδοτικές λύσεις με υψηλή αποτελεσματικότητα, στην ταχύτητα και στην απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς και στην καλλιέργεια της ενεργειακής συνείδησης.


Η ενεργειακή απόδοση καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στον τομέα των λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Για την APC by Schneider Electric η ανάπτυξη βέλτιστων λύσεων για κέντρα δεδομένων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία εφαρμόζει και παρουσιάζει τους 10 κύριους τρόπους για τη βελτίωση και την ανάπτυξη αποδοτικότερων εφαρμογών.


1. Ενοποίηση ΙΤ και εγκαταστάσεων
Η λύση της APC by Schneider Electric για κέντρα δεδομένων βασίζεται στην ενοποίηση των λειτουργιών των εγκαταστάσεων με το ΙΤ μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα και τη διαθεσιμότητά τους.
2. Ευελιξία
Η ευελιξία στα κέντρα δεδομένων αποτελεί σημαντικό παράγοντα, ώστε να μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τις επιχειρηματικές προκλήσεις και τις ανάγκες της κάθε εταιρείας.
3. Απόδοση
Όλα τα ξεχωριστά στοιχεία ενός κέντρου δεδομένων θα πρέπει να είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε να λειτουργούν ενιαία ως ένα σύστημα, εξασφαλίζοντας γρήγορη ανάπτυξη σε συνδυασμό με τις ανάγκες της εταιρείας.
4. Αξιοποίηση του cloud computing
Η ανάπτυξη και λειτουργία του cloud στο πλαίσιο της υφιστάμενης υποδομής του κέντρου δεδομένων.
5. Ενεργειακή απόδοση
Μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης μέσω προηγμένων τεχνολογιών διαχείρισης ενέργειας, καθώς και κατάλληλου μεγέθους ισχύος και ψύξης.
6. Διαθεσιμότητα Δικτύου
Βελτιστοποίηση διαθεσιμότητας δικτύου, μεγιστοποιώντας το χρόνο λειτουργίας.
7. High Density Capability
Διαχείριση της υψηλής πυκνότητας μέσω των κορυφαίων λύσεων ψύξης ακριβείας, τριφασική παροχή ρεύματος, HD-ready rack περιβλήματα, και “snap-in” αρθρωτές (modular) τριφασικές μονάδες διανομής ισχύος.
8. Λογισμικό Διαχείρισης Κέντρων Δεδομένων (DCIM-DCFM)
Βελτιστοποίηση της διαθεσιμότητας και απλοποίηση της διαχείρισης χρησιμοποιώντας end-to-end λογισμικό.
9. Υπηρεσίες end-to-end
Πρόληψη τυχόν τεχνικών δυσκολιών μέσω υπηρεσιών υψηλής ποιότητας συντήρησης και επισκευής.
10. Οικονομική απόδοση
Μείωση κόστους μέσω αποδοτικού σχεδιασμού, ανάπτυξης, λειτουργίας και συντήρησης.


Σημειώνεται ότι η APC by Schneider Electric έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για το έργο της στη διαχείριση κέντρων δεδομένων, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Βραβείο ‘Data Center Solutions 2007’, η διάκριση ‘Green Enterprise 2009’ και το βραβείο ‘Data Centres Europe 2010’.