Η Nokia ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του Nokia Asha 303 στα μέσα Μαρτίου με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα €159.


Nokia Asha 303Η λέξη Asha, η οποία στα ινδικά σημαίνει ελπίδα, υπογραμμίζει ακριβώς την προσήλωση της Nokia στο να δημιουργεί θετική εμπειρία χρήσης και να προσφέρει νέες ευκαιρίες επικοινωνίας σε εκατομμύρια ανθρώπους.


Tο Nokia Asha 303 έχει κατασκευαστεί με προηγμένα υλικά και προσφέρεται σε διάφορα μεταλλικά χρώματα. Συνδυάζει μια μεγάλη οθόνη αφής 2.6” ιντσών, με ένα υψηλής ποιότητας πληκτρολόγιο τύπου QWERTY. Ο σχεδιασμός του Nokia Asha 303 έχει γίνει με βάση τον ευκολότερη πρόσβαση στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα.


Η συσκευή διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή 1Ghz, και υποστηρίζει δίκτυα 3G και WLAN για ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο. Οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, email και IM βρίσκονται στο κέντρο των επιλογών, με εύκολη πρόσβαση απευθείας από την αρχική οθόνη. Το Nokia Asha 303 έρχεται εξοπλισμένο με την εφαρμογή Nokia Browser, η οποία επιτυγχάνει συμπίεση έως και 90% στις σελίδες του διαδικτύου, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και οικονομικότερη πρόσβαση στο Ίντερνετ.


Η ψυχαγωγία και οι δημοφιλείς εφαρμογές αποτελούν, επίσης, βασικό συστατικό του Nokia Asha 303. Το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds Lite προσφέρεται προεγκατεστημένο, μαζί με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook Chat, το Whatsapp messaging και τα Nokia Maps Series 40 (στην τελευταία τους έκδοση και σε επιλεγμένες αγορές).