Οι τελευταίες ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις της Huawei παρουσιάστηκαν στην έκθεση CeBIT 2012, στο Ανόβερο.


huawei-logoΗ Huawei παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης CeBIT μια ανανεωμένη σειρά από ολοκληρωμένες λύσεις ICT, που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την αξιοποίηση των τεχνολογιών επικοινωνίας.


Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η λύση τηλεδιάσκεψης (Telepresence) νέας γενιάς Full View. Το Full View Telepresence διαθέτει ενσωματωμένη τριπλή οθόνη, με τα μικρότερα κενά οθόνης στην αγορά, και προσφέρει ολοκληρωμένη εικόνα αξεπέραστης ποιότητας, που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή την εμπειρία του χρήστη. Σε συστήματα τηλεδιάσκεψης, το κενό ανάμεσα στις οθόνες ανέρχεται σε 12 cm, δίνoντας «διακεκομμένη οπτική εμπειρία». Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Full View Telepresence της Huawei είναι η σημαντική μείωση του κενού, φτάνοντάς το στα 5.5 mm.


Επίσης η Huawei παρουσίασε επίσημα τη στρατηγική της για την ενίσχυση του δικτύου συνεργατών της στον τομέα Επιχειρηματικών Λύσεων προσφέροντας τους μια μεγάλη σειρά προϊόντων και λύσεων που ενσωματώνουν την αιχμή της τεχνολογίας σε επίπεδο Έρευνας και Ανάπτυξης καθώς και το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τον κλάδο πληροφορικής και τεχνολογιών.


Το δίκτυο συνεργατών της Huawei θα αποτελείται από δύο κατηγορίες:
– Μεταπωλητές 1ης κατηγορίας: Διανομείς και συνεργάτες προστιθέμενης αξίας (value-added partners – VAPs) οι οποίοι προμηθεύονται εξοπλισμό απευθείας από τη Huawei και λαμβάνουν απευθείας την ανάλογη υποστήριξη.
– Μεταπωλητές 2ης κατηγορίας, «χρυσοί» και «αργυροί» συνεργάτες, με ισχυρή παρουσία στον κλάδο και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της τοπικής αγοράς.


Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τον κλάδο πληροφορικής και τεχνολογιών– το Huawei Enterprise Training and Certification Program, με περισσότερα από 20 χρόνια ιστορίας στην ανάπτυξη ειδικών στον κλάδο ICT σε περισσότερες από 160 χώρες παγκοσμίως είναι το μοναδικό πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα τεχνικά πεδία του κλάδου ICT, σχεδιασμένο από τη Huawei Enterprise έτσι ώστε να γίνει η κορυφαία τεχνική πιστοποίηση στον κλάδο ICT.


Switches, routers πρόσβασης και προϊόντα WLAN που προωθούν την εξέλιξη του “10G Cloud Campus”, των Επιχειρηματικών Κλάδων και της «Επιχειρηματικής Φορητότητας» (Enterprise Mobility)


Επιπλέον η CeBIT 2012 αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση μιας μεγάλης σειράς προϊόντων για επιχειρήσεις, όπως η σειρά S9700 υψηλών επιδόσεων μεταγωγέων (high-end switches, 3 μοντέλα), τη σειρά S5700-LI (mid-range switches, 8 μοντέλα), τη σειρά AR200/150 εταιρικών δρομολογητών (routers) (7 μοντέλα), προϊόντα WLAN (7 μοντέλα AC και AP), τη σειρά Open Service Platform (OSP), τους νέους εξυπηρετητές TecalTM V2 servers (6 μοντέλα) που υποστηρίζονται από τους επεξεργαστές Xeon® E5 της Intel®. Τα νέα αυτά προϊόντα της Huawei βασίζονται στην καινοτομία και την πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, και αναδεικνύουν τις συνεχείς ενέργειες της Huawei που τη βοηθούν να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αναπτυσσόμενες τεχνολογικές/τηλεπικοινωνιακές ανάγκες εταιρειών, προμηθεύοντας τους πελάτες της με τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές.


Η σειρά S9700/S5700-LI series έρχεται για να ενισχύσει την «οικογένεια» με τα προϊόντα δικτύου της Huawei. Το S9700 δίνει δυνατότητα διαμεταγωγής (switching capacity) 320 Gbps per slot και την υψηλότερη πυκνότητα θυρών στην αγορά – 10GE/40GE, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπηρεσίες video υψηλής ευκρίνειας, καθώς και στο “10G cloud campus” που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Επιπλέον, το S5700-LI έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας, χρησιμοποιώντας καινοτόμο τεχνολογία διαχείρισης της ενέργειας σε επίπεδο θύρας (port sleeping, hibernate, και awakening) που μειώνει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά 40%, ή και περισσότερο.


Η τεχνολογία WiFi προωθεί την εξέλιξη των επιχειρηματικών δικτύων, δημιουργώντας ολοκληρωμένες δικτυακές υποδομές ασύρματης/ενσύρματης πρόσβασης, και καλύπτει την ανάγκη των επιχειρήσεων για μια ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου, σε ενσύρματες, ασύρματες συσκευές, καθώς και σε συστήματα πληροφορικής. Το λογισμικό διαχείρισης επιχειρηματικού δικτύου eSight της Huawei βοηθά στην καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των δικτυακών συσκευών μιας εταιρείας, σε ενοποιημένη βάση, προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική ποιότητα του δικτύου.


Τα 7 νέα μοντέλα δρομολογητών (routers) για επιχειρήσεις AR200/150 προσφέρουν μια σειρά από κορυφαίες ασύρματες λύσεις για δίκτυα. Οι δρομολογητές της σειράς AR (AR G3 routers), βασίζονται στην αρχιτεκτονική τρίτης γενιάς, υποστηρίζονται από πολύ-πύρηνα CPUs, τεχνολογία non-blocking switching και ενσωματώνουν υπηρεσίες φωνής, δεδομένων, και ασφάλειας σε μια μόνο συσκευή. Αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει «όλα σε ένα», και προσφέρει υπηρεσίες cloud-based σε δίκτυα εταιρικών παραρτημάτων, ενώ παράλληλα μειώνει την επένδυση του πελάτη, κατά 30%. Επιπλέον, τα routers AR G3 βασίζονται στην Ανοικτή Πλατφόρμα Υπηρεσίας (Open Service Platform-OSP), που επιτρέπει σε πελάτες και συνεργάτες να την προσαρμόζουν στις ανάγκες τους.


Τέλος η τεχνολογία Mobile Office κυριολεκτικά αλλάζει τον τρόπο εργασίας. Καθώς αυξάνεται η χρήση σε smartphones, ταμπλέτες, και φορητούς υπολογιστές που υποστηρίζουν WiFi, αλλά και τα WiFi hotspots συνολικά, δημιουργείται μια συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για πρόσβαση σε κινητά δίκτυα. Όμως οι παρούσες υποδομές ράδιο-τεχνολογίας, εμποδίζουν την ανάπτυξη ενός «κινητού γραφείου». Όταν ένα σημείο πρόσβασης(Access Point, AP) έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό συνδεδεμένων χρηστών, η χωρητικότητα δικτύου ανά χρήστη ελαττώνεται σημαντικά. Τα νέα προϊόντα WLAN της Huawei είναι οι μοναδικές συσκευές WLAN που παρέχουν εξειδικευμένο έλεγχο QoS που βασίζεται στον κάθε χρήστη ή την κάθε ομάδα χρηστών WiFi.