Η Microsoft Ελλάς προχωράει σε τρεις εσωτερικές μετακινήσεις, αλλά και στην ένταξη δύο νέων στελεχών.


Βικτώρια Κιμωνίδου

Βικτώρια Κιμωνίδου

Συγκεκριμένα, η κα Βικτώρια Κιμωνίδου προάγεται στη θέση της Διευθύντριας Customer & Partner Experience για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ο κ. Μάνος Λαγουρός αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Sales Excellence Lead για τη ζώνη Multi-Country της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η κα Αντιγόνη Παπανικολάου είναι η νέα Legal & Corporate Affairs Director της Microsoft Ελλάς, η κα Μυλαίδη Στούμπου αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Τμήματος Solution Sales, ενώ ο κ. Νίκος Χατζηγεωργίου αναλαμβάνει καθήκοντα Enterprise Marketing and Business Operations Lead.


Από τη νέα της θέση ως Διευθύντρια Customer & Partner Experience για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η κα Βικτωρία Κιμωνίδου θα έχει ως βασικό καθήκον την ενδυνάμωση του Τμήματος Εμπειρίας Πελατών και Συνεργατών, ενσωματώνοντας με ενεργό τρόπο τις επιθυμίες και τις ανάγκες του διευρυμένου δικτύου συνεργατών και πελατών στην στρατηγική της εταιρίας. Επιπλέον, βασικός άξονας των νέων εργασιακών της καθηκόντων θα είναι η βελτιστοποίηση των διαδικασιών για τη σφυρηλάτηση μιας περισσότερο πελατο-κεντρικής κουλτούρας, και ως εκ τούτου, η βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης σε όλη την περιοχή που έχει υπό την ευθύνη της. Πριν την ένταξή της στη Microsoft Ελλάς, η κα Κιμωνίδου εργαζόταν από το 2002 ως Σύμβουλος Διοίκησης της Hellascom International, εταιρία μέλος του Ομίλου ΟΤΕ, για την ανάπτυξη και εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε έργα άλλων εταιριών του Ομίλου ΟΤΕ. Πριν την Hellascom, εργάστηκε ως Business Development Manager στην Ideal Solutions (Ideal Group), καθώς και στη Sigma Securities στις πωλήσεις ξένων θεσμικών πελατών. Έχει σπουδάσει Βιοχημεία και Μικροβιολογία στο King’s College London και είναι κάτοχος του διδακτορικού τίτλου στον τομέα Νευροεπιστημών από το Newnham College του Πανεπιστημίου Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας.


LAGOUROSΟ κ. Μάνος Λαγουρός, ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε καθήκοντα Διευθυντή Small & Midmarket Solutions and Partners της Microsoft Ελλάς, προάγεται σε CEE Multi-Country Sales Excellence Lead. Από τη νέα του θέση ο κ. Λαγουρός, θα είναι υπεύθυνος για τη βέλτιστη πορεία των πωλήσεων της εταιρίας για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση και επίτευξη σημαντικών συμφωνιών. Σημειώνεται ότι ο κ. Λαγουρός από την εν λόγω θέση θα διασφαλίζει την καλύτερη οργάνωση των ομάδων πωλήσεων των χωρών που έχει υπό ευθύνη του. Ο κ. Λαγουρός εργάζεται στη Microsoft Ελλάς από το 1995, αρχικά ως Senior Program Manager, ενώ στη συνέχεια κατείχε διάφορες θέσεις κλειδιά, όπως STU Lead, Business Group Lead for Server & Tools, Corporate Accounts Sales Lead και SMS & P Lead. Πριν την ένταξή του στο στελεχιακό δυναμικό της Microsoft Ελλάς, είχε εργαστεί στην MS Distributor Quest, εκτελώντας καθήκοντα Networking System Engineer και Product Manager. Ο κ. Μάνος Λαγουρός είναι κάτοχος πτυχίου στα Υπολογιστικά Συστήματα από το Schiller International University (UK), καθώς και MBA από το Hellenic American University.


PAPANIKOLAOUΗ κα Αντιγόνη Παπανικολάου αναλαμβάνοντας τη θέση της Legal & Corporate Affairs Director της Microsoft Ελλάς, θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση της εταιρίας με την υπάρχουσα νομοθεσία, καθώς και την προετοιμασία, το χειρισμό και διεκπεραίωση κάθε νομικού θέματος της Microsoft Ελλάς. Σημειώνεται ότι η κα Παπανικολάου θα εποπτεύει από νομική άποψη τις εμπορικές συμφωνίες τις εταιρίας, ενώ θα έχει συμβουλευτικό ρόλο για ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που άπτονται της τήρησης του ισχύοντος νομικού πλαισίου.Σημειώνεται ότι η κα Παπανικολάου έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στην Παπαστράτος SMC SA, στην Coca – Cola Hellas S.A, αλλά και στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το College of Europe, Bruges.


STOUMPOUΣτη θέση της Διευθύντριας του Τμήματος Solution Sales της Microsoft Ελλάς, τοποθετείται η κα Μυλαίδη Στούμπου, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις στρατηγικών λύσεων και προϊόντων για μεγάλους πελάτες και συνεργάτες. Η κα Στούμπου προέρχεται από τη SingularLogic, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στις εταιρίες Velti S.A και Intracom. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σε «Economics and Management» από το Athens Information Technology.


HATZIGEORGIOUΟ κ. Νίκος Χατζηγεωργίου από τη θέση του Enterprise Marketing and Business Operations Lead θα είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση της στρατηγικής marketing της εταιρίας όσον αφορά μεγάλες επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό, την υλοποίηση, αλλά και το συντονισμό των σχετικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, θα είναι αρμόδιος για καίριες επιχειρηματικές λειτουργίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρίας που σχετίζονται με την αγορά και τον ανταγωνισμό. Ο κ. Χατζηγεωργίου ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας περάσει από τα τμήματα Marketing, Small & Midmarket Solutions and Partners (Μικρών και Μεσαίων Λύσεων και Συνεργατών), ενώ τον τελευταίο χρόνο ασκούσε καθήκοντα Διευθυντή OEM (Original Equipment Manufacturers), θέση με βασικό αντικείμενο τη διαχείριση και ανάπτυξη των συνεργασιών με τους εγχώριους και πολυεθνικούς συνεργάτες-κατασκευαστές. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Unilever Hellas σε θέσεις Marketing και συνέχισε στην Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ως Senior Consultant. Ο κ. Χατζηγεωργίου είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Rotterdam School of Management της Ολλανδίας.