Η Dell ανακοινώνει τη διάθεση του εντυπωσιακού Ultrabook XPS 13 με χαμηλό βάρος και μεγάλη αυτονομία.


XPS_13_open_aΤο XPS 13 διαθέτει εντυπωσιακής αισθητικής και ανάλυσης οθόνη, αυτονομία ολόκληρης ημέρας και τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες για μια εκπληκτική εμπειρία χρήσης. Συνδυάζοντας τις επιδόσεις ενός ισχυρού φορητού με την αισθητική ενός εξαιρετικά λεπτού Ultrabook και την εμπειρία απόκρισης ενός smartphone (η εκκίνηση πραγματοποιείται σε δευτερόλεπτα), το XPS 13 αποτελεί την κορυφαία λύση της Dell για να είστε παραγωγικοί όπου κι αν βρίσκεστε.


Με την ισχύ της δεύτερης γενιάς επεξεργαστών Intel Core i, γραφικά Intel HD 3000 και μια φωτεινή υψηλής ευκρίνειας οθόνη WLED 300-nit για εξαιρετική εμπειρία θέασης στη συσκευασία ενός υπερφορητού υπολογιστή, προσφέρει ιδιαίτερη άνεση σε όσους ταξιδεύουν συχνά. Για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, το XPS 13 διατίθεται με ταχύτατους δίσκους SSD με επιλογές 128GB και 256GB.


XPS_13_sideviewΤο XPS 13 είναι ένα από τα πρώτα Ultrabook που προσφέρει την τεχνολογία Intel Smart Connect, η οποία του επιτρέπει να ενεργοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να συνδεθεί στο δίκτυο και να ενημερώσει εφαρμογές όπως το ημερολόγιο και το e-mail του χρήστη. Μέσω της τεχνολογίας Rapid Start, σε συνδυασμό με την ταχύτητα των δίσκων SSD, το XPS 13 ενεργοποιείται σε δευτερόλεπτα, παρέχοντας στο χρήστη τις επιδόσεις ενός φορητού υπολογιστή με την άμεση εμπειρία απόκρισης ενός smartphone. H Dell θα ενσωματώσει επίσης την αναγνώριση τοποθεσίας μέσω Skyhook και Google Places σύντομα. Η επιθυμία των χρηστών για άμεση online εμπειρία, γίνεται πλέον πραγματικότητα με το XPS 13.


Με σχεδίαση που εντυπωσιάζει για τον απόλυτο συνδυασμό χρηστικότητας και υψηλής αισθητικής, η ιδέα για την δημιουργία του XPS 13 ξεκίνησε από την Dell το 2010. Το αποτέλεσμα της σχεδίασης είναι η μεγιστοποίηση της εμπειρίας Ultrabook: οθόνη σχεδιασμένη με ενιαία επιφανεία Gorilla glass που δε χαράσσεται, με ελάχιστο πλαίσιο, ένα πλήρους μεγέθους φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και μεγάλης επιφάνειας touchpad από γυαλί με ενσωματωμένα πλήκτρα και υποστήριξη λειτουργιών multi touch. Επιπλέον το XPS 13 προσφέρει διάρκεια ζωής μπαταρίας που αγγίζει σχεδόν τις 9 ώρες.
Όλα αυτά σε ένα σύνολο με αρχικό βάρος 1.36 Kg.


XPS_13_closedΤο XPS 13 κατασκευάζεται από συνδυασμό αλουμινίου και ανθρακονημάτων, υλικά τα οποία του χαρίζουν ακόμα μικρότερο βάρος και μια ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στην αφή. Άλλοι φορητοί με οθόνη ίδιας διαγωνίου έχουν έως και 15% μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις.


Το XPS 13 είναι ο νεότερος και ο πλέον φορητός υπολογιστής της κορυφαίας προϊοντικής σειράς XPS της Dell, η οποία αφορά πλέον στο 20% της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας της Dell σε καταναλωτικά μοντέλα φορητών. Ο κύκλος εργασιών για τους φορητούς XPS έχει αυξηθεί κατά 207% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, κατά τον οποίο η εταιρία επανασχεδίασε τη σειρά με στόχο να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών και των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές.


Η Dell ανέβασε τον πήχυ με το XPS 13 για να δημιουργήσει ένα προϊόν ελκυστικό για όλους τους πελάτες της -για εργασία και διασκέδαση- και διευκόλυνε τους υπευθύνους τμημάτων IT να επιλέξουν φορητούς που προσφέρουν ασφάλεια και υπηρεσίες που εκτιμούν, σε μια συσκευή που τα στελέχη και οι εργαζόμενοι απαιτούν σήμερα. Χαρακτηριστικά φιλικά για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν το πρότυπο Trusted Platform Module για κωδικοποίηση BitLocker Data (αυτό το χαρακτηριστικό δε διατίθεται σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές). Επίσης προσφέρεται προαιρετικά δυνατότητα επιλογής των υπηρεσιών υποστήριξης μετά την πώληση Dell ProSupport , καθώς και Υπηρεσίες Παραμετροποίησης όπως η δημιουργία εικόνας λογισμικού και asset tagging.