Βελτιωμένα ήταν τα έσοδα του Ομίλου Entersoft για το 2011 παρά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία.

entersoftΓια άλλη μία χρονιά ο Όμιλος επιδεικνύει ανθεκτικότητα στην κρίση, ενώ διευρύνει τις δυνατότητες του για ισχυρή ανάπτυξη όταν δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες στην αγορά.


Ιδιαίτερα βελτιωμένες ήταν οι επιδόσεις του Ομίλου στις νέες δραστηριότητες που επένδυσε μετά την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά του X.A.A.. Θετικά κινήθηκαν τόσο η θυγατρική της Retail Link Α.Ε., που εξαγοράστηκε το 2009 και δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, όσο και οι θυγατρικές της εταιρείες σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίες σημείωσαν αύξηση του κύκλου εργασιών τους επιβεβαιώνοντας την εξωστρεφή επικέντρωση του Ομίλου.


Συγκεκριμένα τα συνολικά έσοδα του Ομίλου Entersoft το 2011 ανήλθαν στα 7,362 εκ. Ευρώ καταγράφοντας οριακή άνοδο σε σχέση με τα 7,318 εκ. Ευρώ του 2010. Η συνεχής κερδοφόρα λειτουργία και η συνετή πιστωτική πολιτική είχε ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος, να έχει για ακόμα μία χρονιά μηδενικό δανεισμό και υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος ρευστά διαθέσιμα, γεγονός που του δίνει ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των βασικών ανταγωνιστών του. Τα κέρδη προ και μετά φόρων αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ παράλληλα ο Όμιλος διατήρησε όλο το παραγωγικό κι εξειδικευμένο δυναμικό του.


Μέσα στο 2011 ολοκληρώθηκαν σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας σε νέες τεχνολογίες User Interface και Dashboards, καθώς και σε επιχειρηματικές εφαρμογές για έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας (smartphones & tablets). Έτσι, για άλλη μια χρονιά η Entersoft διαφοροποιήθηκε σημαντικά στην αγορά της και διεύρυνε την τεχνολογική της ανωτερότητα έναντι των βασικών ανταγωνιστών της.


Η Entersoft κατάφερε να εντάξει πολλούς σημαντικούς νέους πελάτες στο πελατολόγιό της κατά το 2011. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Χρυσός Οδηγός A.E., Raxevsky A.E., PROBANK Tράπεζα Α.Ε., Autogrill Ελλάς, Μαλαματίνας Ε. & Υιός Α.Β.Ε.Ε., Όμιλος GLOBO, Cardlink Α.Ε., Ρακάς Ε.Π.Ε., ECO SUN Ε.Π.Ε., GS1 , Alfa Lamda Α.Ε., Camelot Ltd., STAGER Δ. Κωνσταντόπουλος Α.Β.Ε.Ε., Karina Α.Β.Ε.Ε., Αφοι Χατζηπροδρόμου Α.Ε. (ADAMS SHOES), Ολύμπικ Φουντς Α.Ε.Β.Ε., Goldenbrands Α.Ε., Αφοι Κόντζογλου A.E. κ.ά. Επίσης, τις λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης της θυγατρικής Retail Link Α.Ε., υιοθέτησαν πολλές νέες μεγάλες επιχειρήσεις όπως οι Goodyear A.B.E.E., Β. Καυκάς Α.Ε. Pipelife A.E., HONDOS Center, ALFAWOOD A.E.B.E., Lafarge – Όμιλος ΑΓΕΤ Ηρακλής κ.ά., διευρύνοντας σημαντικά το πελατολόγιο του Ομίλου.


Για το 2012 η Entersoft θα επιδιώξει την αύξηση των εσόδων και των κερδών της, εκμεταλλευόμενη τη ρευστότητά της, την ισχυροποίηση των μεριδίων της στην αγορά λογισμικού για επιχειρήσεις, τη διεκδίκηση έργων της Ψηφιακής Σύγκλισης του ΕΣΠΑ για τον Ιδιωτικό Τομέα, τις θυγατρικές της σε Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη στο χώρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω της θυγατρικής της Retail Link Α.Ε..