Η επόμενη “μάχη” στον “πόλεμο των πατεντών” μεταξύ Samsung και Apple φαίνεται πως θα γίνει για τα μάτια μιας… Unlock Screen.

slideΠριν από μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, η Apple κατοχύρωσε την πατέντα για το “slide to unlock”, τον δημοφιλή τρόπο με τον οποίο οι χρήστες smartphones ξεκλειδώνουν τα κινητά τους με μία απλή κίνηση. Αν και μέχρι στιγμής δεν είχε χρησιμοποιήσει το εν λόγω “όπλο” φαίνεται πως η ώρα έφτασε και η Apple κατέθεσε μήνυση σε γερμανικό δικαστήριο εναντίον της ναυαρχίδας της Google-Samsung, το Galaxy Nexus.


Σύμφωνα με τη μήνυση, η Apple ισχυρίζεται ότι η Samsung παρανόμως χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σχεδόν το σύνολο των Android smartphones “ξεκλειδώνει” με τον ίδιο τρόπο. Η Samsung βέβαια από τη μεριά της δεν αναγνωρίζει την πατέντα της Apple αφού περίπου 2 χρόνια πριν κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone είχε βγει στην αγορά το Neonode N1m, το οποίο είχε έναν παρόμοιο τρόπο ξεκλειδώματος άρα η Apple δεν είναι αυτή που τον ανακάλυψε.


Ήδη ένα δικαστήριο στην Ολλανδία ενστερνίστηκε τον ισχυρισμό της Samsung σε προηγούμενη δίκη και μένει να δούμε αν κάτι ανάλογο θα γίνει και στη Γερμανία.