Η Swisscom προχώρησε σε πενταετές συμβόλαιο με την Ericsson για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και την αναβάθμιση του σε LTE.

ericssonΗ συμφωνία θα εξασφαλίσει στη Swisscom την προσφορά του καλύτερου δυνατού δικτύου στους χρήστες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η Ericsson θα εκσυγχρονίσει 6.000 mobile sites με multi-standard radio base stations RBS 6000 και θα βελτιώσει όλα τα δίκτυα της Swisscom. Οι χρήστες mobile δεδομένων του παρόχου σε όλη τη χώρα –ιδιαιτέρως εκείνοι που κατοικούν σε περιοχές, όπου η κίνηση δεδομένων είναι έντονη, όπως τα αστικά κέντρα– θα επωφεληθούν ακόμα περισσότερο από τις υψηλότερες ταχύτητες. Καθιστώντας την Ericsson μοναδικό προμηθευτή για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων mobile-core και radio δικτύων και εισάγοντας το LTE, η Swisscom επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία της, βάση της οποίας, η Ericsson είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής 2G, 3G radio και βασικού mobile core δικτύου.


Ο Heinz Herren, Επικεφαλής Network & IT της Swisscom, δήλωσε: «Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας το καλύτερο δυνατό δίκτυο και ταυτόχρονα να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη χρήση των mobile δεδομένων, θα προχωρήσουμε σε σημαντικές επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Χάρη στη μακροχρόνια συνεργασία μας, είμαστε εξοικειωμένοι με την εμπειρία της Ericsson στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και έχουμε ήδη καθορίσει τις διαδικασίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε αυτό το project με αποδοτικά οικονομικό τρόπο».


Ο Anders Runevad, Επικεφαλής για τη Δυτική & Κεντρική Ευρώπη στην Ericsson δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εισαγωγή του LTE στη Swisscom, το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες να απολαύσουν τα οφέλη του LTE για smartphones, φορητούς υπολογιστές και tablets. Σύμφωνα με την Ericsson το mobility και η ευρυζωνικότητα είναι οι βασικοί πυλώνες για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, όπου όλοι και όλα συνδέονται. Η επέκταση της συγκεκριμένης συνεργασίας σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση αυτού του οράματος».
Στο πλαίσιο του πενταετούς συμβολαίου, η Ericsson θα παραδώσει το κεντρικό δίκτυο, multi-standard radio base stations για 2G, 3G και 4G, καθώς και συναφείς υπηρεσίες εγκατάστασης για την ανταλλαγή των υφιστάμενων υποδομών. Αυτό περιλαμβάνει το λογισμικό, το hardware και την εισαγωγή small cells, κυρίως στις περιοχές έντονης κυκλοφορίας. Μέσω αυτής της ανάπτυξης η Swisscom θα έχει GSM, WCDMA και LTE δίκτυα πρόσβασης. Ένα βασικό στοιχείο για το κεντρικό δίκτυο είναι ως το SGSN-MME node της Ericsson, το οποίο υποστηρίζει και τις τρεις προσβάσεις τεχνολογίας. Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2012 και όλα τα mobile sites θα έχουν εκσυγχρονιστεί μέχρι τα μέσα του 2014.