Η LG αποκάλυψε ένα δείγμα από τα σχέδια της για την CES δημιουργώντας ένα ρεκόρ για τη μεγαλύτερη στον κόσμο OLED τηλεόραση.

LG 55 inchΤο 55 ιντσών πάνελ χρησιμοποιεί ένα λεπτό φιλμ τρανζίστορ οξειδίου αντί για το συνηθισμένο χαμηλής θερμοκρασίας πολυπυρίτιο των μικρότερων OLED οθονών. Η αλλαγή αυτή επιτρέπει την LG να κρατήσει χαμηλά το κόστος δημιουργώντας τη νέα οθόνη χωρίς απαραίτητα να απογειώσει την τιμή.


Η οθόνη είναι αναβαθμισμένη και σε άλλους τομείς. Η LG ισχυρίζεται ότι το πάνελ είναι “Υπέρ Ευκρίνειας” και χρησιμοποιεί άσπρο OLED, το οποίο είναι καθαρότερο και πιο αποδοτικό από ότι στις περισσότερες τέτοιες οθόνες.


Φυσικά υπάρχουν και τα γνωστά οφέλη των OLED οθονών, όπως το μόλις 5 χιλιοστών πάχος οθόνης με ένα πολύ στενό περίβλημα. Η σχεδιασμός είναι πολύ ελαφρύτερος από ότι μια LCD και επιτρέπει μοναδικούς σχεδιασμούς.


Η LG δεν έχει δώσει κάποια ανεπίσημη ανακοίνωση για το πότε η 55 ιντσών OLED οθόνη θα βρει το δρόμο της σε προϊόντα της αγοράς. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα δουν για πρώτη φόρα την τηλεόραση κεκλεισμένων των θυρών στην CES στα μέσα Ιανουαρίου.