Το Resistance 2 δεν είναι απλά η συνέχεια ενός καλού παιχνιδιού, αλλά ένας πραγματικά εκπληκτικός τίτλος που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους κατόχους PS3.

resistance-2Το πρώτο Resistance ήταν από τους τίτλους που κυκλοφόρησαν μαζί με το PlayStation 3 και ήταν ένα μεγάλο δέλεαρ για να αποκτήσει κάποιος την καινούργια κονσόλα της Sony. Αν, λοιπόν, το πρώτο σας άρεσε, τότε το δεύτερο θα σας εντυπωσιάσει. Πέρα από τις τεχνικές αρετές του, τα καταπληκτικά γραφικά του και την υποβλητική ατμόσφαιρά του, είναι από τα παιχνίδια που σε εθίζουν στον κόσμο τους, με δυνατό gameplay και αξέχαστες μάχες.

Σεναριακά ο τίτλος δεν έχει να επιδείξει κάτι το ριζοσπαστικό, αλλά έχει ένα δυνατό storyline που κάνει τους παίκτες να διατηρούν το ενδιαφέρον για την πλοκή του. Βέβαια, είναι προφανές πως οι δημιουργοί του παιχνιδιού ετοιμάζουν και τρίτη συνέχεια, αφού στο τέλος υπάρχουν αρκετά σεναριακά κενά και απορίες οι οποίες δείχνουν πως το Resistance 3 βρίσκεται ήδη στο στάδιο της παραγωγής. Εν τούτοις, τα πάντα δένουν αρμονικά αν και η ιστορία του παιχνιδιού είναι μάλλον το τελευταίο που θα σας απασχολήσει στο Resistance 2.

Αυτό που καταφέρνει το παιχνίδι και το καταφέρνει σχεδόν άριστα, είναι να μεταφέρει στον παίκτη την εντύπωση πως είναι μέρος ενός πραγματικά μεγάλου πολέμου. Από το «μικρό» Λονδίνο του πρώτου παιχνιδιού, πλέον περνάμε στην Αμερική. Σχεδόν σε κάθε σκηνή του παιχνιδιού θα βρίσκεστε μέσα σε φρενήρεις μάχες και δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό παρακολουθώντας κάποιο από τα τεράστια (πραγματικά τεράστια) bosses του παιχνιδιού που ορισμένες φορές καλύπτουν όλη την οθόνη.

Η ένταση των μαχών ενισχύεται και από τα όπλα του παιχνιδιού, τα οποία πέρα από τον πολύ καλό σχεδιασμό τους είναι αρκετά ευφάνταστα ενώ δίνουν και την κατάλληλη αίσθηση όταν χρησιμοποιούνται. Οι αντίπαλοι από την άλλη συνήθως έρχονται σε μεγάλους αριθμούς, ενώ το AI τους είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει σε παιχνίδι του είδους. Πραγματικά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο υπολογιστής απλά… δεν συγχωρεί τα λάθη! Ευτυχώς, και οι συμπολεμιστές σας είναι ανάλογης ευφυΐας και έτσι δεν γίνονται έρμαια των κακών προθέσεων των αντιπάλων σας.

Στο multiplayer κομμάτι το Resistance 2 παίρνει άριστα όχι μόνο γιατί διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από multiplayer modes αλλά γιατί όλα δουλεύουν στην εντέλεια. Δεν ξέρουμε πώς τα κατάφεραν, αλλά σε ένα σημείο ήμασταν μαζί με 50 παίκτες ταυτόχρονα στην ίδια πίστα και δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό lag. Πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Το Resistance 2 είναι ένα σπάνιο δείγμα ενός πραγματικά ολοκληρωμένου FPS και ένα παιχνίδι που οι -τυχεροί- κάτοχοι PS3 πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσουν

ΣΥΣΤΗΜΑ

PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                             9

ΗΧΟΣ:                                    9

GAMEPLAY:                         9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:         9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                           9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Sony Hellas