Η Ericsson Hellas, στο πλαίσιο του TEDxAthens, παρουσίασε το όραμά της για τη «Διαδικτυωμένη Κοινωνία» και διοργάνωσε διαδραστικό workshop.

ericsson-logoΣτο χώρο της Ericsson αρκετοί συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν με τα στελέχη της εταιρείας για το νέο μέλλον που φέρει η Διαδικτυωμένη Κοινωνία. Οι συμμετέχοντες με άποψη για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την πρωτοπορία κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους και να απαντήσουν -συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια- για το πώς φαντάζονται τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία στην Ελληνική πραγματικότητα, σε ποιους τομείς μπορεί να έχει εφαρμογή, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη για κάθε πολίτη της χώρας.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο workshop, ο κ. Τάσος Παγκάκης, Head of Communications Hub North Balkans & South East Mediterranean Ericsson, τόνισε: «Η ταχύτατη ανάπτυξη τεχνολογιών δημιουργεί αυτό που στην Ericsson λέμε ‘Networked Society’ – μία πραγματικότητα, όπου ο ανθρώπινος παράγοντας, η γνώση, οι συσκευές και η πληροφόρηση θα διασυνδέονται αρμονικά, για να γίνουν οι άνθρωποι ενδυναμωμένοι, οι επιχειρήσεις ισχυρές και η Κοινωνία αναζωογονημένη. Ενώ μέχρι χτες φτιάχναμε γέφυρες και δρόμους σήμερα πρέπει να στήσουμε τη νέα ψηφιακή υποδομή. Το Μέλλον της Ελλάδας πρέπει να το δημιουργήσουμε όλοι μαζί, το κράτος, οι επιχειρήσεις, οι πάροχοι επικοινωνίας, οι Δήμοι, οι Πολίτες αξιοποιώντας τις κινητήριες 3 δυνάμεις της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας: το Mobility, το Broadband και το Cloud».


Το φετινό ΤΕDxAthens πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Εξέχουσες προσωπικότητες, με βήμα τη σκηνή του TEDxAthens 2011, μίλησαν για τις εμπειρίες τους και τις ιδέες τους, με σημείο αναφοράς την «Τέχνη της Ανατροπής» που αποτέλεσε το θέμα του φετινού συνεδρίου. Το TEDxAthens 2011 παρακολούθησαν opinion leaders, μέλη της επιχειρηματικής, ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής κοινότητας, καθώς και οραματιστές και δραστήριοι νέοι.