Το Μιλάνο είναι ο προορισμός των NAVIGON City Highlights για το Σεπτέμβριο για την εβδομάδα μόδας,την “Επιστροφή του Οδυσσέα”, στην ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου κ.λπ.

Milan_duomoΤο Μιλάνο αποτελεί την παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και του ντιζάιν αλλά και το οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Ιταλίας. Ο περίφημος καθεδρικός ναός γοτθικού ρυθμού στο κέντρο της πόλης, ο ιερός ναός Santa Maria delle Grazie με τη διάσημη τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου, αλλά και η περίφημη Σκάλα του Μιλάνου, αποτελούν παγκοσμίου φήμης μνημεία. Με τα NAVIGON City Highlights του Σεπτεμβρίου όμως, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν εκτός από τα αξιοθέατα και πιο απόκρυφες πλευρές της πόλης. Η NAVIGON συνέλεξε περί τους 30 ειδικούς προορισμούς που θα σας οδηγήσουν εκεί και είναι έτοιμα προς download, εντελώς δωρεάν.


Οι νεότερες τάσεις στην εβδομάδα μόδας
Το Φθινόπωρο η παγκόσμια καρδιά της μόδας χτυπά στο Μιλάνο. Από 21 μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου η εβδομάδα μόδας έχει την τιμητική της και χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την μητρόπολη της βόρειας Ιταλίας. Διάσημοι οίκοι μόδας, όπως οι Gucci και Dolce & Gabbana, παρουσιάζουν τις νέες κολεξιόν τους με όλες τις τάσεις για την ερχόμενη Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Όσοι έχουν τις διασυνδέσεις τους, είναι προσκεκλημένοι σε διάσημα πάρτι με VIPs και μοντέλα, που πραγματοποιούνται αμέσως μετά τα Fashion-Shows, στα πιο trendy σημεία της πόλης, όπως το Cocktailbar „Armani Privé“ του ομώνυμου οίκου μόδας Giorgio Armani, η στο „Just Cavalli Hollywood“. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.cameramoda.it/index.php.


Μεγάλα συναισθήματα στη Σκάλα του Μιλάνου
Σημείο αναφοράς του πολιτισμού της πόλης, η Σκάλα του Μιλάνο, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα θέατρα στον κόσμο. Από τις 19 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει «Την επιστροφή του Οδυσσέα», ενώ τον Οκτώβριο, ακολουθεί το έργο „Rosenkavalier“ του Richard Strauss, που θα παρουσιαστεί σε 7 συνολικά παραστάσεις. Εισιτήρια, καθώς και πρόσθετες πληροφορίες, διατίθενται στο http://www.teatroallascala.org/ en/index.html.


Διαχρονική τέχνη στο παλάτι
Όσοι επισκεφθούν το Μιλάνο μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου, μπορούν να απολαύσουν την έκθεση „Da Kandinskij a Warhol“ („Από τον Kandinsky μέχρι τον Warhol“) στο παλάτι Castello Sforzesco. Οι επισκέπτες μπορούν επιπλέον να δουν από κοντά και βιβλία και έργα των δύο καλλιτεχνών, στην αίθουσα „Sala del Tesoro“, που διατίθενται από την Βιβλιοθήκη Τέχνης του Μιλάνου. Η έκθεση είναι ανοικτή από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι και 13 μ.μ. και από τις 14 μ.μ. μέχρι και 17 μ.μ. Η είσοδος είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλεφωνικά στο 0039/ 02.88463657 ή στο Internet στη διεύθυνση www.comune.milano.it/casva.


Ποδοσφαιρική απόλαυση εις διπλούν
Εκτός από μόδα και τέχνη, υπάρχει και το ποδόσφαιρο που κάνει διάσημο το Μιλάνο, αλλά και την Ιταλία γενικότερα. Στο Μιλάνο μάλιστα υπάρχουν δύο από τις καλύτερες ομάδες της χώρας: οι ομάδες της Inter και της AC, ή αλλιώς, «Nerazurri ή Rossoneri», όπως λένε και οι Ιταλοί. Οι δύο ομάδες διεξάγουν τους αγώνες τους στο Giuseppe-Meazza, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ιταλίας. Το πρόγραμμα των επερχόμενων λοιπόν αγώνων έχει ως εξής: AC Milano εναντίων Udinese (21.9.), AC Milano εναντίων Cesena (24.9.), Inter εναντίων Νάπολι (01.10.) και Inter εναντίων Chievo (23.10.). Εισιτήρια και επιπλέον πληροφορίες, διατίθενται στο www.inter.it και www.acmilan.com.


Η NAVIGON συνέλεξε περί τα 30 ειδικά σημεία ενδιαφέροντος στα NAVIGON City Highlights του Μιλάνου. Η δωρεάν λίστα των POIs διατίθεται προς download στο www.navigon.com/ fresh. Εκεί υπάρχουν διαθέσιμα και τα City Highlights προηγούμενων μηνών.