“maps+more” ονομάζεται το έξυπνο σύστημα infotainment, το οποίο παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα η NAVIGON στο νέο Volkswagen up!

Volkswagen_up_interiorΣτο χρήστη του συστήματος ανοίγονται πλέον νέες δυνατότητες φορητότητας και επικοινωνίας μέσα από το αυτοκίνητό του. Η ενημέρωση των χαρτών γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, αλλά και το μοντέρνο σύστημα πλοήγησης είναι ταυτόχρονα και ένα έξυπνο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αφού ενσωματώνει Media-Player και ραδιόφωνο. Το “maps+more“ διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός με το νέο Volkswagen up!


Η καρδιά του νέου συστήματος infotainment του Volkswagen up! προέρχεται από τη NAVIGON. Το νέο μικρό αυτοκίνητο της Volkswagen και ο ειδικός σε θέματα πλοήγησης NAVIGON, ανέπτυξαν από κοινού το σύστημα „maps+more“. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να εξοπλίσουν προαιρετικά το νέο τους αυτοκίνητο με την συσκευή πλοήγησης μεγέθους 5 ιντσών. Η συσκευή συνδυάζει πολύπλευρες και ευέλικτες λειτουργίες, ενός Portable Infotainment Device (PID), το οποίο ενσωματώνεται στο αυτοκίνητο. «Ως φορητή, αλλά παρόλα αυτά ενσωματωμένη συσκευή, το maps+more διαθέτει εντελώς νέες δυνατότητες» δήλωσε σχετικά ο κος Peter Schubert, Vice President Automotive της NAVIGON. «Το νέο up! προσφέρεται προαιρετικά με το maps+more και συνδυάζει απόλυτα την υψηλή ποιότητα, την εργονομία αλλά και την καινοτομία σε μία πραγματικά εκπληκτική τιμή».


Συνεργασία δύο ειδικών
Η ανάπτυξη της νέας καινοτόμας λύσης πλοήγησης έγινε από κοινού μεταξύ Volkswagen και NAVIGON. Σχετικά με τη συνεργασία αυτή, ο Dr. Ulrich Hackenberg, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, στον τομέα της ανάπτυξης, δήλωσε ότι: «Θέλαμε για το up! μία προσιτή λύση ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που να παρέχει περιεχόμενο και να είναι εύκολη στη χρήση και στην συνεχή αναβάθμιση και ενημέρωση του περιεχομένου. Για αυτό το λόγο αναπτύχθηκε από τη Navigon και την Volkswagen το maps + more. Από τη συνεργασία αυτή, προέκυψε ένα φορητό σύστημα, που ουσιαστικά ενσωματώνεται στο δίκτυο του ίδιου του αυτοκινήτου. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του maps + more, σε σύγκριση με άλλα φορητά συστήματα». Η NAVIGON ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσα από τη συνεργασία της με την Volkswagen. «Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να υποστηρίξουμε την Volkswagen με την τεχνογνωσία μας“, είπε ο Peter Schubert της NAVIGON. «Για μας αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση ότι μπορούμε να εμφανιζόμαστε με το εμπορικό μας σήμα, μέσα στο Volkswagen up!».


Από την πλοήγηση μέχρι και τη διασκέδαση: το maps+more είναι πολύπλευρο
Το maps+more είναι μια μοντέρνα λύση πλοήγησης με μεγάλη ευκολία χρήσης. Με τη βοήθεια της συσκευής μπορούν οι χρήστες όχι μόνο να πλοηγούνται, αλλά και να ακούνε ραδιόφωνο, Media-Player ή να ελέγχουν τις λειτουργίες μέσω ανοικτής συνομιλίας. Χάρη στην απευθείας σύνδεση στο CAN-bus του οχήματος, μπορεί ο οδηγός να δει χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στο αυτοκίνητο, όπως μέση κατανάλωση, διάρκεια ταξιδιού, αριθμό στροφών κ.α. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η συσκευή φορτίζεται από την μπαταρία του αυτοκινήτου, ενώ όπως και όλες οι άλλες φορητές συσκευές πλοήγησης, έτσι και αυτή, μπορεί ο χρήστης να την πάρει μαζί του και εκτός αυτοκινήτου. Η ευελιξία αυτή μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο κλοπής, ενώ αυξάνει την πολύπλευρη χρήση της συσκευής, αφού μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει και με την λειτουργία πλοήγησης πεζών ή ακόμη και σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο.


Think Blue. Trainer και fuel indicator
Χάρη στην ενσωμάτωση του maps+more στην τεχνολογία του αυτοκινήτου, οι χρήστες μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όχημά τους: για παράδειγμα, η συσκευή προειδοποιεί έγκαιρα σχετικά με την χαμηλή στάθμη καυσίμων και ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να πλοηγηθεί απευθείας στο πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων. Επιπλέον, το Portable Infotainment Device (PID) υποστηρίζει υπάρχουσες λειτουργίες του οχήματος μέσω οπτικής απεικόνισης. Κατά τη διάρκεια στάθμευσης, οι οδηγοί δεν ακούνε απλώς τις οδηγίες και την ηχητική ειδοποίηση του parking assistant, αλλά επιπλέον μπορούν να δουν στην οθόνη την πλευρά του οχήματος στην οποία υπάρχει εμπόδιο και πόσο μακριά βρίσκεται. Χάρη στον door warner, μια ματιά αρκεί για να παρατηρήσει ο οδηγός ότι μια από τις πόρτες του αυτοκινήτου είναι ανοιχτή. Ο “Think Blue. Trainer ” εξασφαλίζει την αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση: με τη βοήθεια των στατιστικών στοιχείων, η οθόνη εμφανίζει την τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου και παρέχει συμβουλές για οικονομική οδήγηση.


Ανανεωμένοι χάρτες κάθε στιγμή
Οι οδηγοί μπορούν ανά πάσα στιγμή εύκολα και γρήγορα να ενημερώνουν τους χάρτες μέσα από το σύστημα maps+more. Απλά συνδέει ο χρήστης μέσω καλωδίου USB τη συσκευή στο PC και ενημερώνει τα δεδομένα του μέσω του maps + more store που βασίζεται στο NAVIGON Fresh. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να κατεβάσει τους ανανεωμένους χάρτες μέσω σύνδεσης στο Internet. Όσοι θέλουν να είναι πάντα ενημερωμένοι με τις τελευταίες εκδόσεις χαρτών, μπορούν να αγοράσουν το NAVIGON FreshMaps. Έτσι εξασφαλίζουν για δύο ολόκληρα χρόνια, κάθε τρεις μήνες, νέες εκδόσεις χαρτών τις οποίες μπορούν να τις κατεβάζουν μέσω Internet . Εντός των πρώτων 30 ημερών, ισχύει και εγγύηση των πιο ενημερωμένων χαρτών από την NAVIGON: Αν κατά την ενεργοποίηση της συσκευής διατίθενται νεώτεροι χάρτες, τότε οι χρήστες μπορούν να τους κατεβάσουν και να τους εγκαταστήσουν στη συσκευή, χωρίς επιπλέον χρέωση. Εκτός από το υλικό των χαρτών, διατίθεται προς download και επιπλέον περιεχόμενο, τόσο από την Volkswagen, όσο και από το NAVIGON Fresh – όπως για παράδειγμα κατάλογοι προστίμων, ταξιδιωτικοί οδηγοί της Merian ή της Michelin.


Μεγαλύτερη εργονομία και ασφάλεια μέσα από τις λειτουργίες πλοήγησης
Η λύση πλοήγησης περιλαμβάνει λειτουργίες από την τρέχουσα σειρά των συσκευών πλοήγησης της NAVIGON, εξασφαλίζοντας μία ασφαλή και άνετη διαδρομή. Στις σημαντικότερες λειτουργίες περιλαμβάνονται οι “Reality View Pro” και “Panorama View 3D”. Η Reality View Pro εμφανίζει κόμβους ταχείας κυκλοφορίας και οι εξόδους σε μεγάλα οδικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου και του πραγματικού αριθμού εξόδου. Χάρη στο Panorama View 3D, τα τοπία εμφανίζονται τρισδιάστατα με βουνά και κοιλάδες. Το “Lane Assistant Pro” παρέχει προσανατολισμό ανά πάσα στιγμή, ακόμη και στους έντονους ρυθμούς κυκλοφορίας στην πόλη: με τη βοήθεια μιας πρόσθετης οθόνης, ενημερώνει τον οδηγό για τη λωρίδα που πρέπει να βρίσκεται προκειμένου να κάνει ελιγμούς. Χάρη στη λειτουργία που αφορά στα σημεία ενδιαφέροντος (POI) που εμφανίζονται στο χάρτη, οι οδηγοί γνωρίζουν πού να αναζητούν προορισμούς, όπως πρατήρια καυσίμων και εστιατόρια. Επιπλέον, οι λειτουργίες πλοήγησης της συσκευής μπορούν να αναβαθμιστούν με πολυάριθμες πρόσθετες λειτουργίες, όπως η TMC Pro ή 3D μοντέλα πόλης.
Διαθεσιμότητα και παροχές πακέτου


Εκτός από τη συσκευή, το πακέτο περιλαμβάνει ένα καλώδιο USB και έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης. Εάν οι οδηγοί επιλέξουν να πάρουν και το maps+more κατά την αγορά του Volkswagen up!, η συσκευή εγκαθίσταται πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να την βγάλει από την βάση της και να την πάρει μαζί του. Το PID τροφοδοτείται ηλεκτρικά μέσω ειδικών σημείων επαφής στην πίσω πλευρά του. Όσοι επιθυμούν τη χρήση της συσκευής σε ένα δεύτερο όχημα μπορούν να προμηθευτούν μία πρόσθετη βάση και ένα καλώδιο φόρτισης. Το maps+more μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ’ αυτή την περίπτωση ως κανονική συσκευή πλοήγησης σε άλλα οχήματα.