Η AMD ανακοινώνει την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για την «Υψηλότερη Συχνότητα Λειτουργίας Επεξεργαστή για Η/Υ», με τον AMD FX desktop overclocking.

Success Run 02«Το ρεκόρ ταχύτητας λειτουργίας των AMD FX CPUs καταδεικνύει σαφώς τα πλεονεκτήματα των επιδόσεων της νέας multi-core αρχιτεκτονικής “Bulldozer” της AMD, η οποία θα παρέχει x86 υπολογιστική ισχύ για το συγκεκριμένο CPU και τους μελλοντικούς APUs της AMD. Μαζί με τις παγκόσμιου ρεκόρ συχνότητες, οι FX επεξεργαστές προσφέρουν μια ασυναγώνιστη εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ιδανικοί για παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων με πολλαπλές οθόνες, mega-tasking και δημιουργία HD περιεχομένου», δήλωσε ο Chris Cloran, corporate vice president και general manager, Client Group της AMD


Οι AMD FX επεξεργαστές, που αναμένονται να διατεθούν στην αγορά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, άγγιξαν συχνότητα λειτουργίας 8.429 GHz, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 8.308 GHz. Το εν λόγω παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις 31.08.2011 στο Άστιν του Τέξας (ΗΠΑ) από το “Team AMD FX”, μία ομάδα απαρτιζόμενη από τους καλύτερους εξειδικευμένους overclockers και τους κορυφαίους μηχανικούς της AMD, των οποίων τα ονόματα θα αναγραφούν στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.


«Επικροτούμε την AMD για την είσοδό της στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες® για την επίτευξη της ‘Υψηλότερης Συχνότητας Λειτουργίας Επεξεργαστή για Η/Υ’. Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το επίτευγμα», δήλωσε ο Freddie Hoff, μέλος της κριτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που παρουσιάζει σήμερα το βραβείο στο “AMD Fusion Zone”, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ).


Το ρεκόρ σηματοδοτεί ένα ακόμη επίτευγμα στην ιστορία του FX, ενώ αντιπροσωπεύει τις εξαιρετικές και απρόσμενες εμπειρίες χρήσης υπολογιστή που οι χρήστες μπορούν να βιώσουν. Όλα τα FX προϊόντα, συμπεριλαμβανόμενης της επερχόμενης σειράς επεξεργαστών AMD FX, θα προσφέρουν εντελώς ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές ρολογιού για ευκολότερο overclocking και περιλαμβάνουν το αποκλειστικό λογισμικό μέσω της AMD VISION Engine για να τελειοποιήσουν τις επιδόσεις του συστήματος. Για τους FX επεξεργαστές, η AMD έχει αφαιρέσει όλα τα stops για να καταστεί δυνατή η πλήρης ξεκλείδωτη εμπειρία overclocking, προσφέροντας στους απαιτητικούς χρήστες απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης και ευελιξίας.


Σημείωση: Η εγγύηση των προϊόντων της AMD δεν καλύπτει τυχόν καταστροφή του προϊόντος, που μπορεί να προκληθεί κατά τη διαδικασία του overclocking. Ακραίες ενέργειες overclocking με υγρό ήλιο και υγρό άζωτο θα πρέπει να επιχειρηθούν αυστηρά μόνο από επαγγελματίες overclockers.